U bevindt zich hier: Vieringen  
 VIERINGEN
Komende diensten
Roosters
Faciliteiten rond de viering
Viering luisteren

VIERINGEN
 

Tot nu toe gebruiken we meestal de oecumenisch-klassieke orde voor de zondagmorgendienst; daarmee wordt onze verbondenheid met de kerk van alle tijden en alle plaatsen uitgedrukt. We willen daarnaast een eenvoudiger orde gaan gebruiken waarin ruimte is voor nog andere elementen in de viering dan woord en muziek.


 

We zouden het zo willen zeggen: liturgie schept ruimte voor ontmoeting - met God en met anderen.
In onze vieringen willen wij zó aangesproken worden dat we - met nieuwe inspiratie vervuld - het leven van alle dag weer aankunnen en met open oog en hart in de wereld staan.
De liturgie is het kloppende hart van de kerk, niet haar denkende verstand. 
 

De eredienst bevat geen bewijsvoeringen omtrent het geloof, geen theologische verhandelingen - zij is de neerslag van een andere menselijke kunde, die van de verbeelding. Wat aan ons bestaan vooraf is gegaan, welke zin wij aan ons leven willen geven, wat wij geloven omtrent onze toekomst - dat alles wordt door verhalen, liederen en gebeden in de liturgie verbeeld.


 

Alle vieringen vinden plaats in het Kerkelijk Centrum en beginnen in de coronatijd om 10.00 uur.
Als lokatie en/of tijd afwijken is dat aangegeven in het Rooster van diensten.


 

Oecumenische vieringen

Viering luisteren De laatste viering is nu ook via de website van kerkomroep (www.kerkomroep.nl) te beluisteren of te downloaden. De geluidsbestanden kunnen ook worden gedownload als mp3-files en deze zijn via diverse programma's af te spelen.

Roosters Vanaf nu op de website, naast het rooster van de prediikanten ook het rooster van alle andere medewerkers aan de vieringen. Help mee dit actueeel te houden door tijdig de wijzigingen in te sturen.

Faciliteiten rond de viering Kinderopvang, kindernevendienst en autodienst...

Printerversie