U bevindt zich hier: Activiteiten Jeugdwerk Kinderkerk  
 JEUGDWERK
Kinderopvang
Kliederkerk
Kinderkerk
Basiscatechese
Eigenwijze
 ACTIVITEITEN
Jeugdwerk
Groepen en Kringen

KINDERKERK
 

Iedere zondag is er voor de kinderen uit groep 1 t/m 6 kinderkerk.
De kinderen worden verdeeld in 2 groepen, groep A en groep B. Groep A is voor kinderen uit groep 1 t/m 3, groep B is voor kinderen uit groep 4 t/m 6. Tijdens de zomervakantie worden de 2 groepen samengevoegd.
De kinderen gaan met hun ouders in de kerk zitten. Vlak voor de schriflezingen worden de kinderen naar voren geroepen, praten eventueel nog met de predikant en krijgen het licht mee dat aangestoken wordt aan de paaskaars. Samen zingen we een lied en dan gaan de kinderen naar hun eigen ruimte.
Voor groep A hebben we door het jaar heen clusters, van enkele weken, met een reeks samenhangende verhalen uit de Bijbel . Hierbij vertellen we het verhaal en gebruiken we het viltbord voor de plaatjes die erbij horen. Zo horen en zien ze het verhaal. We bespreken het verhaal en gaan daarna meestal wat knutselen.
Voor groep B gebruiken we de methode Kind op Zondag. Na het verhaal volgt meestal een activiteit.
Met kerst en met pasen zijn er voor beide groepen speciale projecten en eens in de 2 jaar is er het avondmaalsproject voor kinderen uit groep 5 en 6.
In de regel komen de kinderen voor de collecte weer terug in de dienst. Bij Schrift en Tafel vieringen, komen de kinderen van groep A pas terug na het Avondmaal.


 
Doelgroep   Kinderen die zitten in groep 1 t/m 6 van de basisschool 
Frequentie   1 keer per week 
Welke dag  Zondag 
Welke tijd  Tijdens de dienst (10:00 - 11:00/11:30 uur)  
Data seizoen 2012/2013   Alle zondagen 
Contactpersoon  Hennie Dorrestijn 
PKN-mailadres  kinderkerk@pknzeistwest.nl  
Links  http://www.kindopzondag.nl/ 
Is er een vacature  Wanneer je interesse hebt om mee te draaien als leiding bij de kinderkerk, dan kun je informatie inwinnen bij onze contactpersoon. Printerversie