Index

Gebedsweek 2018


Zondag 21 januari geen viering in KC

Zondag 21 januari is de start van de Gebedsweek met een viering in de Oosterkerk om 10 uur. Er is dan geen viering in het KC.
Zondag 28 januari is een bijzondere viering in het KC. In deze viering zal Florian Glaubitz (geboren 11-9-2016), zoon van Saskia en Martin Glaubitz-Hartman worden gedoopt. Marian van Giezen is deze zondag onze voorganger.

Actie Kerkbalans van start


Forumgids 35 verschenen

Forum 35 Nr 35 - kerk door de week - het oecumenisch programma voor het voorjaar 2018. Brochure ligt vanaf eind januari in de kerken klaar om mee te nemen en is hier te bekijken en te downloaden.
Berichten

Beroepingscommissie bekend Alle mensen die gevraagd zijn om zitting te nemen in de beroepingscommissie hebben positief gereageerd.  De beroepingscommissie zal bestaan uit Corja Menken, Anke de Jong, Marieke Orriëns, Kees de Koning, Jan Stafleu, Sandra te Winkel, Margaret Meijvogel, Kees Manintveld en een lid van de Algemene Kerkenraad (nog niet bekend).  De beroepingscommissie kan aan de slag na toestemming van het RCBB (Regionaal College voor de Behandeling van Beheerszaken.

 

180107 Bevestiging Rianne Hoetink als diaken Rianne Hoetink is in de viering van 7 januari bevestigd als diaken. Uiteraard zijn we zeer dankbaar voor haar inzet de komende jaren.Expositie schilderijen van Wout Zijp ‘Een kijk mens ben ik, kleuren, lijnen, vormen,…. ik kan mij er zo over verwonderen, het maakt mij blij,… en dan wil ik het uitbeelden.’ Wout ZijpOecumenische bijeenkomsten Gebedsweek 2018 ‘Recht door zee' is het thema voor de Week van Gebed van 2018. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2018 plaats van 21 tot en met 28 januari. Het thema haakt aan op het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus, en is afkomstig uit het Caribisch gebied. Gods rechterhand leidde het volk Israël recht door zee. Daarmee deed God het volk recht, dat jarenlang onderdrukt was door de Egyptenaren. Tegenwoordig zien de Caribische christenen uit veel verschillende tradities de hand van God actief in het beëindigen van de slavernij en het bestrijden van onrecht. Het thema is ook actueel in onze tijd. Zondag 21 januari is de start van deze week van gebed voor de eenheid.Het Zonnelied daagt uit Kunstenaar Marleen B. Berg werkt met op verschillende materialen, en vindt het ook leuk om mensen te begeleiden in het vinden van hun werkwijze: zelf aan de gang met kwast, pen en inkt, koper. In een beeldend gesprek met de elementen van het Zonnelied! Donderdag 25 januari, 14.30 -17.00 uur. Kosten: het gebruikte materiaal.

 

Het Zonnelied blijft klinken Franciscus, die bijzondere man uit Assisi, liet aan de wereld het Zonnelied na. De inspiratie daarvan gaat nog steeds door. In de NoorderLichtkerk is daar op dit moment een tentoonstelling aan gewijd. Op dinsdag 23 januari, van 15.00 -16.30 uur, is Jan Roos daar aanwezig. Jan is actief in de Franciscaanse Beweging, een oecumenisch platform dat zich laat inspireren door Franciscus en Clara. Graag vertelt hij daar wat over, en kunnen we met hem in gesprek. Hoe krijgt de inspiratie van het Zonnelied handen en voeten in ons dagelijks leven?

 

Vernieuwd programma Stiltetour voorjaar 2018 Mirjam van der Vegt en Ronald Koops komen in het voorjaar 2018 met een vernieuwd programma van de Stiltetour. Doel: bezoekers helpen om de rust en vrede van God te ervaren en om – fictief – naar buiten te gaan, de natuur in. Leidraad is Psalm 119:22: ‘U geeft mij nieuwe ruimte.’ Bezoekers beleven het verhaal van Jakob uit de Bijbel met rustige muziek, stiltewoorden en hun verbeelding. Op de avonden wandelen de bezoekers een verbeeldende reis door de natuur. De stiltes die deze avond vallen, zijn geen doel op zich, maar leren bezoekers te luisteren naar God en zijn Woord.

 

In Memoriam Dien Delvaux-Nijenhuis Op 15 november is Dien Delvaux overleden, 87 jaar oud. Ze was een markante vrouw met heel wat verhalen, vooral over vroeger. Een in memoriam door Wybranfd Ganzevoort.

 

Zie onze dromen zo kleurrijk geweven In het Detentiecentrum werkt een groep vrouwen onder leiding van beeldend kunstenaar Isabel Ferrand uit Zeist aan een wandkleed van ca 2 x 2,50 meter. Het bestaat uit kunstig geweven stroken waarop in alle talen dromen, verlangens en goede wensen zijn geborduurd. Het kleed krijgt een plek in het nieuwe stiltecentrum van het detentiecentrum. Vandaar gaat het op reis in de regio als symbool van gedeelde dromen van vrede. Borduur mee!Lief en leed post Bedankjes, adressen voor het sturen van kaarten en alles wat verder aandacht verdient.Collectebonnen bestellen Hier kunt u het bestelformulier voor de collectebonnen downloaden

 

Berichten Berichten van de afgelopen weken

 

Insturen kopij

Voor alle kopij die we vanuit Zeist-West gebruiken voor de Nieuwsbrief, de website en voor de nieuwe Opgang hebben we één adres: publiciteit@pknzeistwest.nl.
Gebruik geen andere adressen want dan loopt u een goede kans dat het bericht nergens terecht komt.

Stuur daarom alle berichten uitsluitend naar: publiciteit@pknzeistwest.nl


Laatste wijziging website

Laatste wijziging op zaterdag 20 januari 2018 om 15:30 uur.


Aantal bezoekers


Website zonder beperkingen!

De website van PKN Zeist-West is ook goed toegankelijk voor slechtzienden. Lees verder...


(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden - PKN Zeist-West

Deze pagina afdrukken