Startpagina

Gevolgen corona voor activiteiten

De voortdurende wijzigingen in de situatiie rond corona en de daardoor aangepaste adviezen van de overheid kunnen tot gevolg hebben dat activiteiten verplaatst moeten worden of niet kunnen doorgaan.
Omdat we zoveel mogelijk geplande activiteiten proberen te laten doorgaan, worden ze wel opgenomen in de Nieuwsbrief en de agenda.
Check voorafgaand altijd even de website. Daarop publiceren we steeds de laatste wijzigingen.


Viering zondag 29 november

De eerste zondag van Advent: "verder kijken, wachten op licht". Dit thema staat alle 4 de zondagen centraal in de liturgische bloemschikking en in het kindermoment. Ook de lezingen van deze zondag roepen ons op om verder te kijken dan onze neus lang is (Jesaja 63: 19b tm 64: 3 en .Marcus 13: 28-37). Voorganger is Tineke Dronkert.


Kinderkerk

Komende zondag is het alweer de 1e zondag van advent. Een andere advent dan andere jaren.  Een advent waarin we, zowel in de kerk als daarbuiten, proberen om vooruit te kijken 'in de verte' naar wat komen gaat. De kinderen hebben allemaal een tas gekregen met daarin een gezinsboekje, een schuifkalender en een adventskaars om samen thuis advent te kunnen meebeleven. Deze zondag luisteren we in de miniviering naar het verhaal van een deurwachter,  die op de uitkijk staat, ook al duurt het best lang. Het verhaal is gebaseerd op het verhaal uit Marcus 13:24-47.
Namens de Kinderkerk, Coby en Tjallie


Denk aan mondneuskapjes

We willen alle bezoekers aan het Kerkelijk Centrum serieus adviseren om bij verplaatsing binnen het hele Kerkelijk Centrum een mondneuskapje te dragen. We willen daarmee namelijk aansluiten bij de voorgestelde maatregel van het kabinet voor verplaatsing binnen publieke binnenruimtes. Als u zit in de kerkzaal mag het kapje tijdelijk af.
Adventsvespers Zeist-West

Graag nodigen we u uit voor de adventsvespers in Zeist-West.
De vespers worden gehouden op woensdag 9, 16 en 23 december in het Kerkelijk Centrum Zeist-West. Aanvang 19.15 uur.
 
Het thema van deze drie vieringen is: ‘Verbinding’
9-12: Miriam Bierhaus en Jeannette van Andel, ‘verbinding met jezelf’
16-12: Nelleke Spiljard en Robert Baayen, ‘verbinding met de ander’
23-12: Gertjaap Kardol en Ellen de Boom, ‘verbinding met God’
Gertjaap Kardol is pianist.
Er is een groepje van 4 zangers, samenzang is niet toegestaan.
Helaas kunnen we ook niet napraten bij een kop koffie.
 
Omdat we niet meer dan 30 mensen verwachten starten we zonder inschrijving, met registratie bij binnenkomst. Als dit veranderd laten we dat in de nieuwsbrief en op de website weten.
De vespers worden alleen via Kerkomroep uitgezonden.
Ondanks de beperkingen  kunnen we ons zo bezinnen op weg naar kerstmis.
 
Jeannette van Andel, Miriam Bierhaus en Gertjaap Kardol


Registreren vieringen

Voor de vieringen werken we met een reserveringssysteem. Hierdoor weet u zeker dat er voor u plaats is in de kerk. Daarnaast geeft ons dit de mogelijkheid om in geval van een besmetting de andere kerkgangers te informeren.
De kerkzaal is ingericht op 1,5 meter afstand tussen de stoelen. Leden van één huishouden mogen uiteraard dichter bij elkaar zitten. Door de inschrijving kunnen we de stoelen daarvoor klaarzetten.
Als u geen internet heeft kunt u inschrijven via uw vaste contactpersoon (zie pastoraat). Zij kunnen u dan in het registratiesysteem aanmelden. U krijgt via de mail een bevestiging.

Als de viering is volgeboekt, kijk dan op zaterdag nog even of er plaatsen zijn vrijgekomen.

U kunt inschrijven tot zaterdagavond 20.00 uur


Dienstvoorbereiding in winterslaap

De wekelijkse dienstvoorbereiding is gestopt. In de tijd van de Advent zijn er de vespers die om onze aandacht vragen. Van harte aanbevolen!
Ds. Tineke Dronkert


Kerkomroep Zeist-West

Kerkomroep Zeist-West


YouTube Zeist-West

YouTube Zeist-West


Opnstelling kerk in Advent

In de Adventstijd zal op drie woensdagen (2, 9 en 16 december) van 14.00 - 16.00 uur onze kerkzaal open zijn voor gemeenteleden.
Aanmelding van tevoren is niet nodig, maar wel een simpele registratie bij binnenkomst.
Uitgangspunt is dat maximaal 10 gemeenteleden tegelijkertijd in de kerk aanwezig zijn. Dit maakt het makkelijker om ons aan de corona regels te houden. Bij beweging in de kerk moet wel een mondkapje worden gebruikt.
Er zullen drie begeleiders aanwezig zijn. 
We willen met de openstelling een extra mogelijkheid voor een persoonlijke beleving van de Adventstijd aanbieden.
Pastoraatgroep


Zingen tussen hoop en vrees

Liederen uit het Liedboek toegelicht, gezongen en verbeeld door Corja Bekius, Arie Boers en zangers

Plaats: Kerkelijk Centrum Zeist West
Datum: vrijdag 11 december
Tijd: 20.00 – 21.30

De viering wordt gestreamd

Onder de titel Zingen tussen hoop en vrees organiseert de Ontmoetingsgroep van PG Zeist West een avond in de adventstijd waarop een aantal bekende en minder bekende liederen wordt gezongen en toegelicht. De pandemie heeft ons leven grondig overhoopgehaald. Meer dan ooit zijn we ons bewust van de kwetsbaarheid van het bestaan. In de gekozen liederen wordt gehoopt en gevreesd, gezocht en gebeden om de komst van het licht in onze wereld. ‘Zijt Gij waarop de wereld wacht?’ (Lied 446)

Corja Bekius geeft een toelichting bij de liedteksten en enkele schilderijen die ze erbij maakte. Arie Boers vertelt over de muziek en de zanggroep (Hannina Boers, Siepie Bakker, Henk Gilhuis en Paul Ruyssenaars) brengt de liederen ten gehore.

Je kunt vanaf zaterdag 5 december registreren via de link hieronder.Agenda deze week

Zondag 29 november - 9.45 uur - Viering o.l.v. Tineke Dronkert, inschrijving tot zaterdagavond 20.00 uur
Woensdag 2 december – 10.00-11.00 uur - Morgengebed, aanmelden bij Silene Ponstein
Woensdag 2 december – 14.00-16.00 uur - Kerkzaal, in Adventstijd (2, 9,16 december), open voor gemeenteleden. Zie nieuwsbrief
Zondag 6 december (1e advent) – 9.45 uur - Viering o.l.v. Tineke Dronkert, inschrijving tot zaterdagavond 20.00 uur
Zondag 6 december - Wake Zeist, AFGELAST voor publiek

Berichten

Actie wijkkas 2020 Twee keer per jaar kloppen we bij u aan voor een financiële bijdrage. In januari is er de Actie Kerkbalans en in het najaar is het tijd voor de Actie Wijkkas 2020.

Woorden van hoop en troost Woorden van Hoop en Troost zal vanaf 4 november op de website van de Raad  te zien en te beluisteren zijn, evenals op het YouTube-kanaal ‘Raad van Kerken’.

Afspraken in coronatijd Op de persconferentie van afgelopen dinsdag 29 mseptember heeft de regering ons opgeroepen om het aantal sociale contactmomenten zo veel mogelijk te beperken. Een van de maatregelen is het beperken van het aantal mensen per ruimte tot 30 personen. De corona-adviescommissie heeft de kerkenraad geadviseerd hier gehoor aan te geven omdat het aantal besmettingen in de risicogebieden, waaronder Zeist, weer snel stijgt. De wijkkerkenraad heeft dit advies overgenomen en besloten dat we voorlopig teruggaan naar maximaal 30 personen in de viering.

Digitale Nieuwsbrief Aanmelden voor de digitale Nieuwsbrief en teruglezen van oudere nieuwsbrieven.


Insturen kopij

Voor alle kopij die we vanuit Zeist-West gebruiken voor de Nieuwsbrief, de website en voor de nieuwe Opgang hebben we één adres: publiciteit@pknzeistwest.nl.

Stuur daarom alle berichten uitsluitend naar: publiciteit@pknzeistwest.nl
Sluitingstijd voor de wekelijkse Nieuwsbrief op zaterdag is donderdagavond 20.00 uur.


Laatste wijziging website

Laatste wijziging op vrijdag 27 november 2020 om 18:32 uur.


Website zonder beperkingen!

De website van PKN Zeist-West is ook goed toegankelijk voor slechtzienden. Lees verder...


Website beveiligd met SSL certificaat

Een SSL-certificaat op een website is te herkennen aan het slotje in de adresbalk van uw browser.
Wanneer een website is beveiligd met een SSL-certificaat wordt dataverkeer tussen de bezoeker en de websites versleuteld. Zo is het nagenoeg onmogelijk om deze gegevens af te luisteren.
Het officiële adres van de website is vanaf nu: https://www.pknzeistwest.nl


(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden - PKN Zeist-West

Deze pagina afdrukken