Berichten

Welkom bij Credo op 29 augustus Na zoveel weken met hoge temperaturen heeft Credo iets op het programma staan waar u en wij van opfrissen, namelijk een Kerstprogramma. Wij gaan repeteren voor het Festival of Lessons and Carols dat zal worden uitgevoerd op 15 december a.s. in de Grote Zaal van het Kerkelijk Centrum. Lees verder ....Vredesduif van Zeist In 2015 werd in de oecumenische vredesdienst voor het eerst de Vredesduif van Zeist uitgereikt en Ellen de Boom werd benoemd tot Vredesduif van Zeist voor 2015-2016. Het leek de Raad van Kerken Zeist goed dit vervolgens vanuit het Platform voor Levensbeschouwingen en Religies te organiseren. Nu is aan u en jou de vraag: Ken jij iemand die aan deze voorwaarden voldoet? Of anders gezegd: zou je iemand willen voordragen voor deze Vredesduif? Je kunt ook iemand nomineren die je eerder hebt voorgedragen. Lees verder ...Jubileum 30 jaar Charter van Groningen Ze moet tijdens de dienst even weg lopen, de jonge vrouw. Zo grijpt de dienst deze zondag van het jubileumweekend haar aan. “De voorgangers vertellen over mijn leven, over mijn verdriet”, vertelt ze later, “Al jaren leef ik hier als illegaal met mijn moeder op straat. Niemand zag onze pijn, alleen God. En nu hebben we deze mensen gevonden. Nu is er licht.” De afsluitende viering van het jubileumweekend 30 jaar Charter van Groningen, op zondag 24 juni, stond helemaal in het teken van vluchtelingen in nood én in het teken van licht.In memoriam Ernst Sigmund Wernsen Ernst Wernsen (13 maart 1931 – 1 augustus 2018) was de zoon van een warme bakker uit Hoogland. De jonge Ernst liet al vroeg zien dat hij een kaarsrechte rug, ambitie en principes had. Hij trotseerde zijn vader (ging niet het bakkersvak in!) en koos de vrouw van zijn hart: Coby van Putten. De twee zonen met hun gezinnen waren voorbereid op het overlijden van moeder, want zij ligt in hospice Heuvelrug. Vader stierf volkomen onverwacht!

 

Kerkelijk Centrum gaat op de schop Al geruime tijd wordt er gesproken over de vernieuwing van het winkelcentrum De Clomp en ons kerkelijk centrum. Maar nu is het dan eindelijk zover, binnenkort gaan de werkzaamheden beginnen en vanaf 20 augustus beginnen wij ook met het groot onderhoud van ons kerkelijk centrum..In memoriam Inge Joost van Gemeren Op 9 juli is overleden de heer Inge Joost van Gemeren, op de leeftijd van 92 jaar.

 

in memoriam Klaske van der Zwaag Op 17 juli is overleden Klaske van der Zwaag - van Dekken, op de leeftijd van 90 jaar.

 

Ontmoetingsgroep op Gildewandeling Met 15 mensen maakten we op donderdagavond 12 juli een verrassend leuke gildewandeling door Zeist-West. Onze gids Lizzy van Loon wist ons van begin tot eind te boeien met verhalen en anekdotes over dit laag liggende gebied van stromen en sluizen. We weten nu waar de Koppeldijk liep en hoe die er een eeuw geleden uitzag, welke families daar woonden en hoe men toen leefde. En nog veel meer. De mooie zomeravond droeg ook bij aan de goede sfeer. Na de zomer gaan we als ontmoetingsgroep weer verder op maandagavond 17 september. Komt u ook meedoen?Hartelijk welkom voor Tineke Dronkert Wat waren we nieuwsgierig naar Tineke Dronkert. Toen ik om 10 voor acht de mensen vroeg naar binnen te gaan, zat iedereen vijf minuten later al vol verwachting klaar in de grote zaal. Dat heb ik nog nooit meegemaakt, meestal moet je drie keer 'opjagen'. Maar als je een jaar geduldig hebt moeten wachten kan ik me dat ook we weer goed voorstellen. Met ruim 100 mensen was de zaal goed gevuld - en dat in deze vakantietijd - en met elkaar werd het een gezellige avond.Bloemengroet@pknzeistwest.nl Om mensen aan te melden voor de bloemengroet kunt u mailen naar bloemengroet@pknzeistwest.nl. Telefonisch aanmlelden kan ook, maar is soms wat moeilijker. Zowel Jannie als Chantal werken in diensten die ook buiten kantoortijden vallen, het kan dus gebeuren dat u een voicemailbericht krijgt. Schroom niet en spreek gerust in. Jannie van Beest 06- 30 25 41 98 Chantal van Lieshout 030-69 59 931 (de voicemail wordt aangenomen met de familienaam Wagenaar)

 

Verkoop Fairtrade producten We staan er weer. Zondag 26 augustus worden na afloop van de dienst FairTrade artikelen verkocht. Uiteraard is er dan het gebruikelijke assortiment maar er zijn ook leuke non-food artikelen te koop. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de FairTrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.Kerktaxidienst Als u het door die weersomstandigheden, of om een andere reden moeilijk vindt om zondags naar de viering in de kerk Zeist West te gaan, weet dan dat u gebruik kunt maken van onze Kerktaxidienst. U kunt de kerktaxi voor een langere periode inschakelen, maar ook voor een enkele keer. Onze kerktaxirijders staan voor u klaar! Neemt u voor informatie of aanmelding contact op met Anke Judels. Per email aj.judels@casema.nl of per telefoon 6952645

 

Expositie schilderijen van Agnes Polman-de Bruin Vanaf 8 april exposeren we schilderijen van Agnes Polman-de Bruin, de dochter van Wim de Bruin.Lief en leed post Bedankjes, adressen voor het sturen van kaarten en alles wat verder aandacht verdient.Wijziging E-mail adres? Geef het door! Voor de communicatie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van e-mail. Daarom streeft de ledenadministratie ernaar naast de gebruikelijke gegevens ook van zo veel mogelijk leden het e-mail adres in ha...Wat te doen bij een ramp in KC Onze kerk heeft evenals bedrijven de zorgplicht om in geval van nood de kerkgangers snel en efficiënt naar een veilige plek te leiden. De bedrijfshulpverlening is elke zondag ingevuld en fungeert ...Website toegankelijk voor slechtzienden De website van PKN Zeist-West is ook goed toegankelijk voor slechtzienden. Door het selecteren van de optie Tekstversie bovenaan de Startpagina wordt er een speciale versie voor slechtzienden van de website geopend. Ook in de brontekst wordt deze koppeling bovenaan weergegeven. Zo wordt deze koppeling snel gevonden door leeshulpen voor slechtzienden wanneer deze de pagina van boven naar beneden bewerken. Websites zonder beperkingen bevatten onder andere geen tabellen en plaatjes, omdat deze een belemmering voor leeshulpen vormen.

 

Fouten, correcties, aanvullingen ...

Als u opmerkingen, aanvullingen of correcties hebt op de informatie op deze site (of bijvoorbeeld uw naam van de website wil laten verwijderen), stuur dan een berichtje aan de webmaster.


(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden - PKN Zeist-West

Deze pagina afdrukken