Berichten

Afsluiting seizoen Tienergroep Vrijdagavond 8 juni hebben we als tienergroep (NoorderLicht en Zeist-West) het seizoen afgesloten met een barbecue. Elke avond starten wij de avond met het aansteken van kaarsjes om zaken in het licht te brengen. Vrolijke zaken en onze zorgen. Op 21 september starten we weer; alle tieners tussen de 13 – 16 jaar (vanaf tweede klas middelbare school) krijgen een persoonlijke uitnodiging. Deze tienergroep is voor alle tieners uit Zeist-West, NoorderLichtgemeente en Sionskerk.

 

Ontmoetingsgroep in gesprek Op vrijdagavond 15 juni kwam de ontmoetingsgroep bij elkaar bij Nico en Ria. We werden welkom geheten in hun prachtige tuin en konden heerlijk buiten zitten.Gestart werd met een ‘bring and share’ maaltijd, waarbij iedereen wat lekkers had meegebracht. Na het eten en de koffie hebben we naar een documentaire van Kruispunt gekeken. Na het zien van deze indrukwekkende documentaire raken we in gesprek. Lees verder ...

 

Avond voor jonge Ouders (0-6 jaar) Maandagavond, 25 juni, praten we verder over hoe we in de toekomst de contacten tussen jonge gezinnen kunnen versterken.

 

Huwelijk Wil Nijhuis en Maria Eviany Wil Nijhuis zal op vrijdag 29 juni a.s. trouwen met Maria Eviany, weduwe van Djerry Manoe. Het burgerlijk huwelijk vindt plaats om 14.30 uur. om 15.00 uur gevolgd door de kerkelijke inzegening. Beide plechtigheden vinden plaats in het gebouw van de SionskerkAfsluiting seizoen Jeugdwerk

 

Kaarsenestafette INLIA in provincie Utrecht Komende zondag 3 juni arriveert het licht van de kaarsenestafette in de provincie Utrecht. De kaarsenestafette gaat het hele land door, in het kader van het dertigjarig bestaan van het Charter van Groningen en INLIA. De estafette is 7 april gestart in de Doopsgezinde Kerk in Groningen, de kerk waar al die jaren geleden het Charter werd ontworpen en getekend. Via Drenthe, Overijssel, Gelderland enz. reist het licht door het hele land. U kunt op de INLIA website korte filmpjes daarvan zien.Deze drie Religie en wetenschap hebben jarenlang op gespannen voet met elkaar gestaan, vooral als het ging om evolutie, schepping, 'waar gebeurd of niet'. Ik herinner me de eindeloze discussies thuis tussen mijn ouders en mijn broers die theologie en biologie studeerden, mede n.a.v. uitspraken van prof. Lever en prof. Kuitert. Het was 'vloeken in de kerk'. Toch heeft dat heel wat teweeg gebracht, ook bij mijn ouders en ons, de andere kinderen in het gezin. Dit is een uitgebreider artikel naar aanleiding van de Column in Opgang juni 2018.

 

Uitnodiging Zomeractiviteiten Zoals ieder jaar in de stille zomerperiode organiseert wijkgemeente Zeist-West op twee momen-ten iets gezelligs voor de thuisblijvers of voor geďnteresseerden van alle leeftijden. Twee verschillende activiteiten, waaraan u kunt deelnemen, vinden plaats op donderdag 12 juli en woensdag 1 augustus. Hier vindt u voor beide activiteiten nadere toelichting. Hierbij staat ontmoeting en gezelligheid voorop. Lees verder ...30 jaar Charter van Groningen INLIA In het weekend van 22 tot en met 24 juni herdenkt INLIA het 30 jarig bestaan van het Charter van Groningen met een groot aantal activiteiten. Met het opstellen en ondertekenen van het Charter kozen destijds honderden kerkgemeenschappen partij voor vluchtelingen in nood. Dat is nog steeds hard nodig. Reden waarom INLIA (de serviceorganisatie van het Charter) het jubileum niet ziet als reden tot feestvreugde. “Het is eerder wrang dat dit werk nog steeds, zelfs meer dan ooit, nodig is”, zegt directeur John van Tilborg. Het weekend staat daarom in het teken van bezinning, bemoediging, oplossingen voor de toekomst en hoop.Nieuwe Stiltehoek in gebruik genomen. Met Pinksteren is officieel de nieuwe stiltehoek in Zeist-West in gebruik genomen. Dankzij een legaat, giften en een heuse ‘Clubactie’ hebben we in een aantal maanden het totale bedrag bij elkaar gebracht. Het is een volgende stap in het opknappen en herinrichten van ons kerkelijk huis. De nieuwe Stiltehoek is een initiatief van Corja Menken-Bekius. Het ontwerp en de uitvoering is van theoloog en beeldend kunstenaar ds. Anne-Marie van der Wilt uit Capelle aan den IJssel. Zij verteld hieronder over het ontstaan en de gebruikte symbolen.Lees verder ...Hoe loopt jouw pelgrimstocht? Kloosterweekend bij de Dominicanen in Huissen, oktober 2018Bloemengroet@pknzeistwest.nl Om mensen aan te melden voor de bloemengroet kunt u mailen naar bloemengroet@pknzeistwest.nl. Telefonisch aanmlelden kan ook, maar is soms wat moeilijker. Zowel Jannie als Chantal werken in diensten die ook buiten kantoortijden vallen, het kan dus gebeuren dat u een voicemailbericht krijgt. Schroom niet en spreek gerust in. Jannie van Beest 06- 30 25 41 98 Chantal van Lieshout 030-69 59 931 (de voicemail wordt aangenomen met de familienaam Wagenaar)

 

Verkoop Fairtrade producten Elke vierde zondag van de maand, dus ook 24 juni, worden er na afloop van de dienst FairTrade artikelen verkocht. Uiteraard is er het gebruikelijke assortiment maar er zijn ook leuke non-food artikelen te koop. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de FairTrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.Kerktaxidienst Als u het door die weersomstandigheden, of om een andere reden moeilijk vindt om zondags naar de viering in de kerk Zeist West te gaan, weet dan dat u gebruik kunt maken van onze Kerktaxidienst. U kunt de kerktaxi voor een langere periode inschakelen, maar ook voor een enkele keer. Onze kerktaxirijders staan voor u klaar! Neemt u voor informatie of aanmelding contact op met Anke Judels. Per email aj.judels@casema.nl of per telefoon 6952645

 

Expositie schilderijen van Agnes Polman-de Bruin Vanaf 8 april exposeren we schilderijen van Agnes Polman-de Bruin, de dochter van Wim de Bruin.Lief en leed post Bedankjes, adressen voor het sturen van kaarten en alles wat verder aandacht verdient.Wijziging E-mail adres? Geef het door! Voor de communicatie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van e-mail. Daarom streeft de ledenadministratie ernaar naast de gebruikelijke gegevens ook van zo veel mogelijk leden het e-mail adres in ha...Wat te doen bij een ramp in KC Onze kerk heeft evenals bedrijven de zorgplicht om in geval van nood de kerkgangers snel en efficiënt naar een veilige plek te leiden. De bedrijfshulpverlening is elke zondag ingevuld en fungeert ...Wake bij Kamp van Zeist De Raden van Kerken van Zeist en Soest organiseren iedere eerste zondag van de maand een wake. Er is veel gaande rond het vluchtelingen- immigratievraagstuk in Europa en Amerika. De nood is onveranderd hoog, maar het politieke klimaat wordt stugger. De situatie van kinderen is schrijnend. Goed nieuws is wel dat de vreemdelingendetentie straks niet langer onder justitie valt en er meer vrijheid komt in de detentiecentra. Eindelijk! Ook in Zeist? Opnieuw zijn er geruchten dat Detentiecentrum Zeist dicht gaat. We wachten af en handelen naar bevind van zaken. Tot nader orde houden we onze wake elke eerste zondag van de maand om 16.30u.Website toegankelijk voor slechtzienden De website van PKN Zeist-West is ook goed toegankelijk voor slechtzienden. Door het selecteren van de optie Tekstversie bovenaan de Startpagina wordt er een speciale versie voor slechtzienden van de website geopend. Ook in de brontekst wordt deze koppeling bovenaan weergegeven. Zo wordt deze koppeling snel gevonden door leeshulpen voor slechtzienden wanneer deze de pagina van boven naar beneden bewerken. Websites zonder beperkingen bevatten onder andere geen tabellen en plaatjes, omdat deze een belemmering voor leeshulpen vormen.

 

Fouten, correcties, aanvullingen ...

Als u opmerkingen, aanvullingen of correcties hebt op de informatie op deze site (of bijvoorbeeld uw naam van de website wil laten verwijderen), stuur dan een berichtje aan de webmaster.


(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden - PKN Zeist-West

Deze pagina afdrukken