Zin in Film voorjaar 2019

Hierbij nodigen wij u weer uit voor de nieuwe serie "Zin in Film"!
Samen een film bekijken op groot beeld, met nagesprek, met als thema: Nederlandse films.


Donderdag 14-02-19: Lucia de B.
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Lucia de Berk. Zij is een verpleegster die argwaan wekt wanneer ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Het onderzoek naar de 'Engel des Doods', zoals Lucia door de pers genoemd wordt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van het onderzoek...


Donderdag 14-03-19: Hoe duur was de suiker?
Een Nederlandse film (2013) en serie (2014) over de slavernij in de voormalig Nederlandse kolonie Suriname. Het verhaal is gebaseerd op een roman van Cynthia McLeod. Openingsfilm van het Nederlands Filmfestival 2013.
Twee halfzusjes in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres en halfzus?


Donderdag 04-04-19: De Dirigent
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal. Speelt zich af in1926 in de VS. De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico is geëmigreerd naar de VS en droomt ervan om dirigent te worden. Ze wordt niet serieus genomen en moet via een enorm omweg toch proberen haar droom te verwezenlijken.


Data: donderdag 14-02-19, 14-03-19 en 04-04-2019
Tijd: 19.30-22.15 uur
Plaats: zaal in de NoorderLichtkerk
Kosten:
vrijwillige bijdrage 2 euro + kosten eigen consumptie
Nagesprek o.l.v.: Jolande Knevel
Info/aanmelding: José Horjus
E-mail: horjus2003@ziggo.nl


(C) 2005 - Alle rechten voorbehouden - PKN Zeist-West

Deze pagina afdrukken