U bevindt zich hier: Berichten
Terug naar: Startpagina
Algemeen: Privacyverklaring Kopij Insturen Agenda Digitale Nieuwsbrief Nieuw in de wijk? Links Wegwijzer (sitemap)

Zoeken naar:

Uit het dagboek van een dominee

Corja Menken-Bekius en Arie Boers
Zondagmiddag 1 maart 14.30 uur in Kerkelijk Centrum Zeist-West


Afgelopen december is ds. Corja Menken-Bekius gestopt met het voorgaan in kerkdiensten. Dit afscheid roept herinneringen op aan de beginjaren van haar werk als predikant. Ze wil deze met u delen door voor te lezen uit haar Dagboek van een dominee in Limburg. De gemeente kreeg hier eerder al een voorproefje van. Het boek wordt met hulp van Daniëla Postma uitgegeven. De presentatie vindt plaats op zondagmiddag 1 maart tijdens een speelse middag met Arie Boers achter de vleugel.

Over het boek
Dagboek van een dominee in Limburg
beschrijft de ervaringen van een predikant in een klein dorp aan de Maas (1978-1983). Ze is jong, Hollands en vrouw. Het is haar eerste gemeente en bijna alles is nieuw. Maar in zekere zin geldt dit ook voor de gemeente. Haar voorganger heeft er 32 jaar gestaan. Met de komst van de jonge dominee en haar man, met wie zij de monumentale pastorie betrekt, wordt gehoopt op nieuw élan. Het is een tijd waarin de oecumene bloeit. Daarom lijkt het geen probleem dat de man van de nieuwe dominee rooms-katholiek is. Maar dat ligt iets ingewikkelder dan gehoopt.

Corja schreef Dagboek van een dominee in Limburg in Grevenbicht. De meeste teksten zijn daar ongewijzigd uit overgenomen. Ze zijn aangevuld met enkele verhalen uit de herinnering. Het dagboek is met een lichte toets geschreven. Vaak klinkt er een vrolijke verbazing in door over alle gekke en bijzondere ervaringen van een dorpsdominee in een grotendeels rooms-katholieke omgeving, in een tijd die voorgoed voorbij is.

Over het programma
Tussen de voordrachten speelt Arie Boers stukken van Debussy, Schumann, Chopin e.a. Nu eens sluit een werk direct aan op het verhaal, dan weer neemt de muziek ons mee naar een andere ruimte. Zo leidt Arie ons improviserend en spelend door de middag.

Na afloop is er een drankje en een hapje.

Toegang gratis.
Bij de uitgang is er een collecte voor de nieuwe inrichting van het Kerkelijk Centrum Zeist-West. Adres: De Clomp 3302, 3704 KB Zeist.

Boek bestellen
Dagboek van een dominee in Limburg kost €10,00 bij voorintekening.
Om het aantal te drukken exemplaren te kunnen inschatten is opgave gewenst (corjabekius@gmail.com).
De opbrengst is, na aftrek van de kosten, eveneens voor het Kerkelijk Centrum.