U bevindt zich hier: Berichten
Terug naar: Startpagina
Algemeen: Privacybeleid Kopij Insturen Agenda Digitale Nieuwsbrief Nieuw in de wijk? Links Wegwijzer (sitemap)

Zoeken naar:

In memoriam Janny van den Berg-Heger

Op zondag 8 april is op 93-jarige leeftijd overleden Jannetje Wilhelmina van den Berg – Heger. Op vrijdag 13 april heeft haar gezin haar naar haar laatste rustplaats op de Gemeentelijke Begraafplaats in Zeist begeleid.

In memoriam
Op 28 maart 1925 werd Jannetje Wilhelmina Heger geboren in Zeist.
Ze groeide op samen met een broer en zus in een gezin met liefdevolle, gelovige ouders. Ouders die in de oorlog zo ruimhartig en onbevreesd waren dat ze een joods meisje in het gezin opnamen. Janny vertelde regelmatig dat het contact met het pleegzusje gebleven is, ook toen het zusje naar Israël was geëmigreerd. Zodanig zelfs dat de familie uit Israël over is gekomen om aanwezig te zijn bij de uitvaart van Janny, 2 dagen geleden.
Vooral met haar vader had Janny een sterke band. Het lag dan ook voor de hand dat zij en haar man, Joop van den Berg, de bekende kantoorboekhandel voortzetten. De naam Heger bleef voorop staan en nog steeds is de naam Heger-van den Berg een begrip in Zeist.
Samen de winkel runnen was een grote vreugde. Joop wat meer op de achtergrond maar voor het contact met klanten was Janny, door haar vrolijke en vriendelijke karakter, helemaal in haar element.
Samen met hun 3 kinderen vormden ze een gelukkig gezin. Toen op de duur het werk te zwaar werd en de tijd gekomen was om de zaak te verlaten, verhuisden ze naar de Hogeweg. Dat was een ideale plek voor Janny, in het centrum, vlak bij de markt en de winkels , waar ze altijd wel mensen tegen kwam om een praatje mee te maken. Zo kwam ze dan ook altijd met nieuwtjes thuis.
Helaas ging de gezondheidstoestand van beiden zodanig achteruit dat er meer zorg nodig was en ze naar de Bladerkroon verhuisden. Daar kon Janny niet goed wennen, ze miste de gezelligheid van het centrum en vond weinig aansluiting met medebewoners. Maar ze prees zichzelf gelukkig met haar Joop en ze was blij en dankbaar voor haar kinderen en kleinkinderen die haar met liefde en aandacht omringden. Toen Joop echter in september 2014 overleed , redde ze het niet meer in de Bladerkroon en verhuisde ze naar Spathodea, waar ze nog enkele jaren woonde, omringd door goede zorg en veel liefde van haar kinderen. Op de vroege zondagmorgen, vandaag een week geleden is ze rustig ingeslapen en vrijdag werd er onder grote belangstelling op liefdevolle wijze afscheid genomen van deze lieve, hartelijke vrouw

Ga naar: Herdenkingsconcert Zeist