U bevindt zich hier: Berichten
Terug naar: Startpagina
Algemeen: Pivacyverklaring Kopij Insturen Agenda Digitale Nieuwsbrief Nieuw in de wijk? Links Wegwijzer (sitemap)

Zoeken naar:

Hoe loopt jouw pelgrimstocht?

Wat maakt het leven de moeite waard? En wat is het verschil tussen het leven dat je leeft en het leven dat je kiest? Of zou hebben willen kiezen. Of denk je erover een ander pad op te gaan.
Tijdens een studiedag over je leven dat loopt als een pelgrimspad met dalen, bergtoppen, blaren en mooie ontmoetingen ga je zelf en samen met anderen ontdekken hoe jouw pelgrimspad loopt. En aan het einde van het weekend ben je vast veel wijzer.

Dit bezinnings- en studieweekend vindt dit jaar plaats op 6 en 7 oktober 2018 in het prachtige Dominicanenklooster Huissen tussen Arnhem en Nijmegen. Een actief klooster, inspirerende ruimtes, kloostertuin, vesper, lauden en zondag een oecumenische eucharistieviering. De maaltijden smakelijk, ambachtelijk en zoveel als mogelijk duurzaam, biologisch en met de seizoenen. Ook vegetarische maaltijden beschikbaar. Velen hebben dit klooster in hun hart gesloten. Al met al een waardevolle plaats om met de volgende etappe van jouw eigen pelgrimspad te beginnen.

Thema en begeleiding.
Het thema is: “Hoe loopt jouw pelgrimstocht”. Moet je om te pelgrimeren echt vier maanden wandelen naar Santiago di Compostella? Of fietsen naar Rome? Of….kan het ook dichter bij huis? Je eigen leven op zich is al een pelgrimstocht. We onderzoeken en verkennen vooral dat laatste tijdens dit unieke bezinnings- en studieweekend in het klooster. En wandelend door de kloostertuin en langs de rivier. ’s Avonds een creatieve oefening en gezellig samenzijn.

De begeleiding en onze gidsen op dit deel van onze pelgrimstocht zijn in de bezielende en deskundige handen van Aat van der Harst en Cocky Fortuin-van der Spek, actief binnen de 7evendehemel. Dat is een netwerk van geïnspireerde professionals dat werkt aan ontmoeting om zelf en samen met anderen een religieus verhaal zo nieuwsgierig en open als mogelijk te onderzoeken, zonder dat iemand je oplegt wat je moet denken of geloven. www.7evendehemel.nl

Prijs en aanmelden.
Het weekend wordt gehouden van zaterdag 6 oktober 2018, aanvang 09.30 uur tot zondagmiddag 7 oktober 2018 plm. 15.00 uur. Vertrek op 6 oktober vanuit Zeist uiterlijk om 08.30 uur. De kosten plm.
€ 175,- pp zijn, inclusief vier heerlijke maaltijden, waarvan twee 3-gangen diners, koffie, thee, een inhoudelijk programma, overnachting, spirituele momenten en vieringen. Voor een eigen kamer
(1 persoons) wordt een toeslag van € 25,-- gerekend. De groepsgrootte is minimaal 20 en maximaal 24 personen.
Aanmelden en tegelijk betalen uiterlijk voor 1 juni 2018. Bij niet doorgaan wordt het bedrag uiteraard teruggestort.

Je kan je aanmelden bij
Henri Wigman, email hemawig@gmail.com
of bij Ronald van Gemeren, email ronaldvangemeren@gmail.com
Zeist, 13 maart 2018

Bedrag kan worden overgemaakt naar Raad van Kerken Zeist op bankrekening
NL73 RABO 01 62 19 67 09 met vermelding ‘Kloosterweekend 2018’ en namen.