U bevindt zich hier: Berichten
Terug naar: Startpagina
Verder naar: Laatste digitale Nieuwsbrief
Algemeen: Privacybeleid Kopij Insturen Agenda Digitale Nieuwsbrief Nieuw in de wijk? Links Wegwijzer (sitemap)

Zoeken naar:

Terugblik op Adventsgeschenk ouderen 2017

Ruim een jaar geleden vroeg ik de gemeenteleden van Zeist-West of zij uit hun advents- en kerstpost bijdragen wilden afstaan, die hen geraakt hadden. Ik hoopte op die manier voldoende materiaal te krijgen om er de kerstattentie voor 2017 van te kunnen maken. Die zou dan met recht genoemd kunnen worden “een kerstgroet vanuit de gemeente aan de ouderen in hun midden”. In het totaal kwamen er ruim twintig reacties: gedichten, overwegingen en plaatjes. Alle inzenders bedankt!
In de maanden daarna zijn de inzendingen door vier leden van de bezoekgroep Ouderen – te weten Dicky Berg, Nannie Boers, Bétha Wits en mij - bekeken, gelezen, en gerangschikt. Eind mei was er een opzet voor “het boekje”, zoals we het gingen noemen. Eén van de bijdragen bleek geschikt te zijn om te dienen als buitenkant, waarbij de voorzijde overliep in de achterzijde.
De zomermaanden zijn gebruikt om van bijdragen zonder bron of naam van de maker de herkomst te achterhalen en om de auteursrechten te verkrijgen. In bijna alle gevallen werden deze zonder kosten verleend, omdat het een kleine oplage van 150 exemplaren betrof, die kosteloos verspreid zou worden onder een beperkte groep mensen.
In september/oktober is er gewerkt aan de definitieve vormgeving, en eind november kon ik het pakket van 150 boekjes overhandigen aan de leiding van de bezoekgroep Ouderen.
Inmiddels zijn de boekjes als “kerstgroet vanuit de gemeente” rond gebracht.
Van meerdere kanten heb ik er lovende woorden over gehoord, waarvoor mijn hartelijke dank.
Hier wil ik nadrukkelijk mijn grote waardering en dank uitspreken naar Hugo Albers, die de hele lay-out verzorgde, en naar Anke de Jong als ontwerpster van de omslag. Immers de lay-out en de omslag geven “het boekje” zijn bijzondere uitstraling.
Silene Ponstein