U bevindt zich hier: Jeugdwerk
Terug naar: Activiteiten
Verder naar: Kinderopvang Kliederkerk Kinderkerk Basiscatechese Eigenwijze 16+
Algemeen: Privacyverklaring Kopij Insturen Agenda Digitale Nieuwsbrief Nieuw in de wijk? Links Wegwijzer (sitemap)

Zoeken naar:

Jeugdwerk

Voortgang Jeugdwerk

De afgelopen tijd zijn er leuke, nieuwe activiteiten geweest. Het jeugdwerk gaat stromen!

Tienerclub Zeist-West en Noorderlicht
Dit is een nieuwe activiteit samen met Noorderlicht. De eerste keer was op 16 februari. Het was een leuke bijeenkomst met 5 tieners van 13 tot 17 jaar (3 uit Noorderlicht en2 uit Zeist-West) in het jeugdhonk van Noorderlicht. Tieners doen spelletjes, raken aan de praat en ontdekken dat ze dezelfde hobby’s en interesses hebben.
Op 23 maart is de volgende Tienerclub die over de veertig dagentijd en Pasen gaat. Met cola en chips.

Avond over kinderbijbels op 20 februari
Ook dit was een leuke en geslaagde avond, er waren 6 ouders van heel jonge kinderen (0 tot 6 jaar) van de Noorderlicht-wijkgemeente en vanuit de kinderkerk was Coby er. Dat roept de vraag op: waarom komen de ouders van onze wijkgemeente niet? (wel twee afmeldingen ontvangen)

Verder ontwikkelen
Nu het eerste jaar voorbij is, gaan we een stapje verder in het proces: het jeugdwerk en gemeente-zijn verder ontwikkelen en het bed opnieuw opschudden. Meer naar buiten treden als wijkgemeente en laten zien wat onze kracht is voor mensen naar buiten en waarin we verschillen ten opzichte van andere wijkgemeentes. Onze veelkleurigheid laten zien.

Bezoektraject ouders met jonge kinderen
We willen verbinding zoeken met ouders van kinderen in de leeftijdsgroep 0 tot 18 jaar, via keukentafelgesprekken bij de ouders thuis, luisterend naar wat er speelt en waar behoefte aan is. Hoe kan de kerk ondersteunend zijn voor deze ouders. Voor dit bezoektraject dat in september van start zal gaan, zijn gemeenteleden nodig. Hiervoor komt binnenkort een oproep.

Jeugd vanaf 18 jaar
We gaan ook onderzoeken wat de jeugd van 18 jaar en ouder nodig heeft om het gevoel te hebben dat ze erbij horen.

Bezoektraject gemeenteleden van 30 tot 50 jaar
De volgende stap zal zijn: het hele potentieel aan wijkgemeenteleden van 30 tot ± 50 jaar (niet alleen ouders maar iedereen) in beeld te krijgen door (bij de mensen thuis) met elkaar in gesprek te komen over weerstanden en hoe nu verder. Dit alles met behoud van onze veelkleurigheid, vanuit de basis, en dat is onze Bron. Ook dit traject kan alleen uitgevoerd worden met uw hulp als vrijwilliger.

Jongerenreis naar Taizé 14 t/m 22 juli
De organisatie van deze jongerenreis ligt in handen van onze wijkgemeente en een aantal parochies. De kosten van de reis bedragen €215 p.p. all-in, dit is inclusief reis, eten, overnachting en programma. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 juni door te mailen naar taizereisnl@gmail.com De kennismakingsbijeenkomst is op 15 juni. Lees de volledige uitnodiging voor deze reis in het aprilnummer van Opgang.

Miriam Bierhaus
jeugdwerk@pknzeistwest.nl
06-29 60 60 12

Overzicht activiteiten voor de jeugd