U bevindt zich hier: Berichten  
 BERICHTEN
Laatste digitale Nieuwsbrief

BERICHTEN
 

Eerste bijeenkomst OMG-Groep Vrijdag 10 november was de eerste avond van dit seizoen van de OMG-groep. Niet iedereen van de groep van 21 deelnemers en 4 vrouwen leiding kon bij deze avond aanwezig zijn. Voor deze avonden laten we ons inspireren door de TV-serie van de EO: Toen was geloof heel gewoon. We hadden iedereen gevraagd een symbool mee te nemen wat voor diegene staat voor Kerk & Geloof. We waren als leiding nieuwsgierig hoe deze avond zou gaan. Lees verder ...

 

Extra Collecte ZWO-project Ghana Op zondag 26 november is de 1e collecte bestemd voor ons ZWO wijkproject:” Een beter inkomen voor Ghanese boerinnen”. In de dienst zal die collecte kort worden toegelicht. Het noorden van Ghana verandert in snel tempo in een woestijn. De boeren hebben steeds meer moeite om voedsel te verbouwen. Sommigen van hen vertrekken naar het zuiden, om daar in loondienst te gaan werken. De vrouwen blijven achter en moeten zien te overleven met hun kinderen. De karitéboom met de kariténoten is daarbij voor hen onmisbaar.

   

Verkoop Fairtrade november en december Het is inmiddels een goed gebruik om elke maand, en dan meestal op de laatste zondag, met een kraam na de kerkdienst in de ontmoetingsruimte te staan, waar dan Fairtrade producten kunnen worden gekocht. Omdat we deze maand november met de laatste zondag erg dicht zitten op 2 december met onze kraam op de Adventmarkt, is besloten om de kraam op 26 november te laten vervallen. En omdat vervolgens 2 december weer dicht valt op zondag 17 december, laten we die laatste zondag de kraam ook vervallen. Dus, we concentreren de verkoop van Fairtrade producten op 2 december bij onze kraam op de Adventmarkt. En NIET op zondag 26 november en NIET op zondag 17 december.

 

´Ik kijk om me heen en ik zie…´ In gesprek met taal en verf Altijd al eens een gedicht willen schrijven? Wel gevoel voor kleur maar geen verf in huis? Kom dan op woensdag 22 november naar het Binnenbos! We gaan met elkaar aan tafel zitten voor een ontmoeting in woord en beeld.

 

Helpende handen voor Adventmarkt Ook dit jaar hebben we uw hulp hard nodig. Samen kunnen we ook van deze Adventmarkt weer een succes maken. We vragen uw hulp slechts voor een uurtje. Er is dan voldoende tijd om ook zelf van de markt te genieten. Na de vieringen van 19 en 26 november zitten er mensen klaar met de intekenlijsten.

   

Uitnodiging informatiemiddag POWER POWER start met een reeks van vijf workshops voor ouderen die willen investeren in persoonlijke groei, sociale netwerken en/of zinvolle activiteiten. Na afloop van de workshops bepaalt u zelf hoe en of u verder gaat. Leden van de projectgroep POWER van Gilde Zeist begeleiden de workshops. Enkele reacties van deelnemers in 2015 : „Inspirerend door nieuwe inzichten“,„Kan onrust plaatsen“, „Tevreden en opgewekter“, „Bredere kijk en contacten“. Data workshops: 8 en 22 februari, 8 en 22 maart, 12 april 13.30-16.30 uur, Mariaoord, Hortensialaan 30, Zeist

 

Crèche oppas gevraagd Veel ervaring met klein (e) kinderen....? Helaas gaat er per januari iemand stoppen met oppassen in de crèche... en komt er dus een plek vrij....! Er komen per week 10-12 kinderen van 0-3 jaar . Bij ons wordt er om de 14 dagen ingeroosterd. Wie vind het leuk om 2-3 keer in de 4 maanden op de kleintjes te passen samen met  3 leiding van de NGK gemeente ..? Bel me gerust /of spreek me aan ook voor info.. Karin Leusink, tel 030-692261

   

Bijbelquiz 2017 Vorig jaar is er op initiatief van de wijkgemeente de Bron voor de eerste keer de NBG Bijbelquiz gehouden. Het was een goede avond: ontmoeting van gemeenteleden uit de verschillende wijken; het competitieve element: welke wijk zal er winnen… Als winnaar is het de dure plicht voor wijkgemeente Bethel om de quiz dit jaar te organiseren en om de wisseltrofee te verdedigen. Daarom hierbij de uitnodiging voor de 2017 versie van de quiz. We houden de quiz op woensdag 13 december om 20:00 uur in het Lichtpunt/ Nieuwe Kerk. Vanaf 19:30 uur is er koffie.

 

Samen op weg met 'God in ons midden' Het lijkt nog ver weg, de Advent- en Kersttijd, maar in Zeist-West zijn de eerste voorbereidingen al begonnen. Het Adventproject “God in ons midden” zal daarbij als een rode draad door deze tijd heen lopen, vanaf de Eerste Advent tot aan Driekoningen. Na de viering op 12 november en tijdens de Adventmarkt zijn in de ontmoetingsruimte de materialen van het Adventsproject te koop: Adventskalender, kaarten en werkboekje.

 

Gezellige Adventmarkt 2017 Inschrijven voor hulp bij de activiteiten, het café of om een taart te bakken op zondag 19 en 26 november na de viering

 

Henk Bloem 50 jaar priester Op 10 december 1967 is Henk Bloem in zijn geboorteplaats Klarenbeek door kardinaal Alfrink priester gewijd. Dat is 50 jaar terug. Inmiddels is hij met emeritaat, maar om te gedenken en te vieren wat er in die 50 jaar allemaal gebeurd is, nodigen we u van harte uit op zondag 10-12-2017 voor een Eucharistieviering (11 uur) met aansluitend receptie in de St Jozefkerk te Zeist (Rozenstraat 20).

 

Verkoop Handwerkclub Op zondag 19 november na de dienst houdt de handwerkgroep een kleine verkoop. Er zijn zelfgemaakte kaarten en cadeauartikelen.

   

Inzameling voor Voedselbank Op zondag 19 en 26 november Is er weer inzameling voor de Voedselbank. Alle houdbare producten zijn welkom!

 

Voor kinderen van 8 - 12 jaar en hun ouiders Op vrijdagavond 17 november vindt er in het Kerkelijk Centrum Zeist-West weer een te gekke nieuwe editie plaats van Sirkelslag KIDS. Sirkelslag KIDS is een spannend, interactief spel tussen groepen kinderen uit heel Nederland. We spelen het spel in onze jeugdruimte in het Kerkelijk Centrum. Tegelijkertijd wordt het spel ook in heel veel andere kerken gespeeld.

 

Intrede Jan-Peter Prenger in Emmaüs Ede In een feestelijke viering op 24 september j.l. heeft Jan-Peter Prenger zijn intrede gedaan in Emmaüs Ede. Na een lange periode is hiermee de functie van voorganger uit PKN verband weer vervuld, en wel met een volledige focus op de oecumenische gemeenschap van Emmaüs in de wijk Rietkampen in Ede. Jan-Peter was hiervoor verbonden aan de PKN wijkgemeente Zeist-West

 

Nieuw geluid voor de grote kerkzaal Binnenkort zal begonnen worden met het installeren van de nieuwe geluidsinstallatie voor de grote kerkzaal. naar verwachting zullen de problemen daarmee opgelost zijn.

   

Jubileumconcert Le Shaddai UITVERKOCHT ! Le Shaddai is groter dan ooit, 57 leden telt het inmiddels en we zijn niet alleen in aantal gegroeid, ook in de kwaliteit zit nog altijd groei, ondanks onze gemiddelde leeftijd die ook meegroeit met de jaren. 2017 is voor ons een bijzonder jaar, want het koor bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd. Heel 2017 staat in het teken van dit jubileum. Het hoogtepunt van dit jubileumjaar zal een prachtig concert zijn op 18 november a.s.. Om een inschatting te kunnen maken van het beschikbare aantal plaatsen werken we met toegangskaarten. De gratis kaarten kun je bestellen via info@leshaddai.nl

   

Zie onze dromen zo kleurrijk geweven In het Detentiecentrum werkt een groep vrouwen onder leiding van beeldend kunstenaar Isabel Ferrand uit Zeist aan een wandkleed van ca 2 x 2,50 meter. Het bestaat uit kunstig geweven stroken waarop in alle talen dromen, verlangens en goede wensen zijn geborduurd. Het kleed krijgt een plek in het nieuwe stiltecentrum van het detentiecentrum. Vandaar gaat het op reis in de regio als symbool van gedeelde dromen van vrede. Borduur mee!

 

Zin in Film Hierbij nodigen wij u weer uit voor de nieuwe serie "Zin in Film"! Samen een film bekijken op groot beeld, met nagesprek. Drie films met het thema: “Wie is hier nou gek...?” Data: donderdag 21-09, 05-10 en 23-11.

 

CREDO nodigt u uit Kom op zaterdag 18 november a.s. het Najaarsconcert beluisteren en genieten van de schitterende muziek van bekende componisten zoals Felix Mendelssohn, Gabriel Fauré, John Rutte, Andrew Lloyd Webber e.a. Het is een zeer gevarieerd programma, zoals u van Credo gewend bent. Hiervoor hebben wij gekozen voor de oudste kerk van Zeist, de Oude Kerk, 1e Dorpsstraat 1. Kaarten à € 15,- inclusief programmaboekje en consumptie in de pauze, zijn te koop bij de leden van Credo, bij Boekhandel Groenveld aan de Steynlaan en via onze website www.credokoorzeist.com Kom en neem anderen mee! Het concert begint om 20.00 uur.

 

Op weg naar een nieuw beroep Lees hier de laatste ontwikkelingen in het beroepingsproces.

   

Vacature voor redactie Nu de eerste twee nummers van de nieuwe Opgang zijn verschenen zult u gezien hebben dat we een ander type berichten in Opgang plaatsen. De bedoeling is om aan Zeist breed te laten zien wat we in onze wijk belangrijk vinden. het zijn dus niet meer alleen de wijkberichten, maar meer redactioneel werk. Vanuit de Communicatie Commissie hebben we voor de eerste nummers een opzet gemaakt en daar willen we ook wel mee doorgaan. Helaas heeft Janny Bakker besloten om met het werk als wijkredacteur te stoppen en daarom zijn we op zoek naar versterking om samen met de CC er voor te zorgen dat we dit voor de langere termijn uitbouwen. Lees verder ...

   

Nieuwe stilte-gedachtenishoek In de wandelgangen wordt al langer gepraat over en gekeken naar onze gedachtenistafel. De huidige plek is letterlijk en figuurlijk wat erg 'terzijde' en de tafel zelf is oud en niet erg fraai. De tafel is al een keer vooraan geplaatst, maar dat bleek ook niet ideaal. Wat willen we 'straks, bij de herinrichting' met die intieme plaats waar we onze doden gedenken? En hoe zat het ook maar weer met de wens dat er een 'stiltehoek' zou komen, die uitnodigt tot gebed en meditatie? Een kleine commissie werd ingesteld om een en ander te overwegen en met een voorstel te komen. Lees verder ...

   

Beter inkomen voor boerinnen in Ghana Het nieuwe meerjaren ZWO wijkproject (2017 – 2020) gaat over een beter inkomen voor Ghanese vrouwen. Deze boerinnen verwerken kariténoten tot een traditionele keukenboter, maar ook tot allerlei verzorgingsproducten. Met de opbrengst van de kariténoot voorzien deze vrouwen beter in hun levensonderhoud en daar profiteert het hele gezin van! Op zondag Werelddiakonaat, 5 februari, zal dit wijkproject in de dienst nader worden toegelicht. In de Nieuwsbrief zal de ZWO commissie gedurende de looptijd van dit wijkproject voor Zeist West geregeld meer achtergrond informatie geven.Lees verder ...

   

Kerktaxidienst Als u het door die weersomstandigheden, of om een andere reden moeilijk vindt om zondags naar de viering in de kerk Zeist West te gaan, weet dan dat u gebruik kunt maken van onze Kerktaxidienst. U kunt de kerktaxi voor een langere periode inschakelen, maar ook voor een enkele keer. Onze kerktaxirijders staan voor u klaar! Neemt u voor informatie of aanmelding contact op met Anke Judels. Per email aj.judels@casema.nl of per telefoon 6952645

   

Expositie Schilderijen van Wim de Bruin Wim de Bruin (1939 - 2014) was van beroep grafisch ontwerper en opgeleid aan de kunstacademie in de jaren ’60. Hij was graficus in hart en nieren, zijn werk was z’n hobby. In zijn vrije tijd experimenteerde Wim vaak met niet voor de hand liggende materialen. Hij maakte ook graag met potlood op papier willekeurige lijnen zonder vooropgezet plan, ontdekte daar mooie vormen in en werkte die uit met verf of inkt. Hij genoot nog meer van het proces dan van het eindresultaat. Het staande werk in zwart-wit is een zeefdruk die Wim samen met zijn jonge kinderen heeft gemaakt. Zeefdruk is een grafische techniek waarbij speciale inkt door het niet-bedekte gaas van het zeefdrukraam wordt geperst. De kinderen tekenden met vette lithografische inkt direct op het gaas van het zeefdrukraam en Wim dekte daarna de hele zeef met Arabische gom af. Doordat de lijm niet houdt op de vette inkt wordt alleen de tekening afgedrukt. Na de zwart-witte afdruk heeft Wim ook nog kleurenafdrukken gemaakt van deze kindertekening door de zwarte inkt met terpentine uit te wassen en de tekening met kleureninkt te bedekken.

 

Lief en leed post Bedankjes, adressen voor het sturen van kaarten en alles wat verder aandacht verdient.

 

Wijziging E-mail adres? Geef het door! Voor de communicatie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van e-mail. Daarom streeft de ledenadministratie ernaar naast de gebruikelijke gegevens ook van zo veel mogelijk leden het e-mail adres in ha...

 

Wat te doen bij een ramp in KC Onze kerk heeft evenals bedrijven de zorgplicht om in geval van nood de kerkgangers snel en efficiënt naar een veilige plek te leiden. De bedrijfshulpverlening is elke zondag ingevuld en fungeert ...

 

Website toegankelijk voor slechtzienden De website van PKN Zeist-West is ook goed toegankelijk voor slechtzienden. Door het selecteren van de optie Tekstversie bovenaan de Startpagina wordt er een speciale versie voor slechtzienden van de website geopend. Ook in de brontekst wordt deze koppeling bovenaan weergegeven. Zo wordt deze koppeling snel gevonden door leeshulpen voor slechtzienden wanneer deze de pagina van boven naar beneden bewerken. Websites zonder beperkingen bevatten onder andere geen tabellen en plaatjes, omdat deze een belemmering voor leeshulpen vormen.

   
Fouten, correcties, aanvullingen ...

Als u opmerkingen, aanvullingen of correcties hebt op de informatie op deze site (of bijvoorbeeld uw naam van de website wil laten verwijderen), stuur dan een berichtje aan de webmaster.


Printerversie