U bevindt zich hier: Berichten  
 BERICHTEN
Laatste digitale Nieuwsbrief

BERICHTEN
 

Begeleider en organisator voor jongerenreis Taizé Van 14 t/m 22 juli organiseert onze PKN-wijkgemeente samen met een aantal parochies een jongerenreis naar Taizé. De reis is bedoeld voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Wij zoeken een begeleider en iemand van ongeveer 25 tot 35 jaar die de reis samen met ons wil organiseren. Een combi van die functies kan ook. Is dit iets voor jou? Dan bieden wij je korting op de deelnamekosten.

 

Voortgang jeugdwerk De afgelopen tijd zijn er leuke, nieuwe activiteiten geweest. Het jeugdwerk gaat stromen!

   

Jongerenreis naar Taizé In Taizé is een oecumenische broedergemeenschap die jaarlijks duizenden jongeren vanuit de hele wereld ontvangt en waar jongeren ruimte ervaren om na te denken en met elkaar te praten over het geloof. Vanuit de broedergemeenschap worden ontmoetingen gehouden: met de broeders komen jongeren ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds samen voor het gemeenschappelijk gebed. Tussen de gebedsvieringen door ontmoeten jongeren elkaar in gespreks- en werkgroepen, bij maaltijden en op gezellige momenten tussendoor.

 

Palmpasenstokken maken Ook dit jaar gaan we met de Kinderkerk palmpaasstokken maken. Dat doen we net als vorig jaar tijdens de kerkdienst op Palmzondag, zodat we aan het einde van de dienst een mooie optocht kunnen houden door de kerk. We nodigen alle kinderen dan ook uit om op zondag 25 maart 10.00u naar het Kerkelijk Centrum Zeist-West te komen. Jullie moeten zelf een stok meenemen, de Kinderkerk zorgt voor de rest. In verband met inkopen willen we graag weten wie er komt.

 

4e OMG bijeenkomst van dit seizoen Het thema voor deze avond was “Inspiratie”. In de ontmoetingsruimte hadden we het eerst over “Hoe neem je de wereld waar?” We krijgen informatie binnen via onze zintuigen, maar iedereen verwerkt ze op een andere manier. Zo kunnen we allemaal in dezelfde ruimte zijn en toch heeft iedereen een andere interpretatie. We deden een testje en waren benieuwd naar de resultaten. De een voelt, hoort en denkt veel, maar over het geluid kan diegene je niet veel vertellen, het valt niet op. Een ander hoort juist van alles, maar kan je totaal geen omschrijving geven hoe het eruit zag. Helemaal niet geregistreerd. En dat is goed om in je achterhoofd te houden.

   

Over het schilderen van een lied ‘Wat een moeilijk lied!’, was de eerste reactie van de groep die het zou gaan schilderen. Op zaterdag 3 maart stonden 5 mensen wat onbeholpen rond vier grote stukken wit karton op vier tafels in de consistorie. Op een zijtafel waren potten acrylverf neergezet en kwasten in soorten en maten. Vier coupletten, vier schilderijen, dat was het idee. Maar hoe schilder je zoiets? Waar begin je op die witte vlakken? We begonnen met luisteren naar de tekst, naar de muziek (op cd), naar elkaar. Waar blijft je aandacht hangen? Welke beelden komen op? Welke kleuren passen daarbij? Wat zou je willen proberen? Mooi hoeft niet, het gaat om de poging om samen iets dichter bij die tekst te komen.

 

Stadspelgrimage Utrecht Laat je verrassen door de stad.in een stadswandeling verkennen van pelgrimsthema’s als de oproep, wegwijzers, herbergen, kathedralen, draken, reisgenoten, aankomst en thuiskomst. Wandeling van rond de 6 kilometer met korte opdrachten, oefeningen, stiltes. Verrassende stukjes Utrecht spelen een rol. Wanneer: dinsdag 27 februari (11 tot 15 uur) of zaterdag 21 april 2017 (10 tot 14 uur)

   

Eerste bijeenkomst ontmoetingsgroep 50-plus Op zaterdagmiddag 17 maart van 14.00 tot 16.00 uur komen we als nieuwe ontmoetingsgroep voor het eerst bij elkaar in de ontmoetingsruimte van het KC. We zijn nu met 24 mensen. We maken kennis met elkaar en inventariseren de wensen en ideeën. Daarna willen we aan de hand van een afbeelding dieper ingaan op het thema 'Kwetsbaarheid' van de veertigdagentijd. Wilt u ook meedoen? Aanmelden kan nog steeds, en ook na 17 maart bent u welkom om zich bij ons aan te sluiten.

   

Muziekinstrumenten - 3 'Geloof, daar zit muziek in' is dit kerkelijk jaar het thema in onze gemeente. In de veertig dagen tijd bespreken we iedere week een muziekinstrument uit de bijbel. Op 4 maart is dat de Trompet. In het boek Numeri geeft God opdracht om twee trompetten te maken van gedreven zilver. Deze trompetten worden, net als ook de ramshoorn, gebruikt om het sein 'verzamelen' en 'opbreken' te blazen. De trompetten komen ook voor in het boek Openbaringen. Het verhaal in de kinderkerk gaat niet specifiek over de trompet, maar over allerlei muziekinstrumenten die een belangrijke rol spelen in de omgang van God met de mensen.

 

Een soort songfestival - 3 ‘Geloof, daar zit muziek in’ Elke zondag, tot aan Palmpasen, willen we een ander lied zingen als de kinderen naar de kinderkerk vertrekken. Met Palmpasen gaan we dan stemmen welk lied we het mooist vinden. Dat wordt het lied dat we vanaf Pasen zullen zingen als de kinderen naar de kinderkerk gaan. De stemmen van de kinderen tellen bij het songfestival voor drie

 

Verkoop Handwerkclub Na de dienst van 18 maart houdt de handwerkclub een kleine paasverkoop in de ontmoetingsruimte. Maak Pasen gezellig met onze eierwarmers, paaskuikens en andere leuke paasbenodigdheden.

   

Muziekinstrumenten - 4 'Geloof, daar zit muziek in' is dit kerkelijk jaar het thema in onze gemeente. In de veertig dagen tijd bespreken we iedere week een muziekinstrument uit de bijbel.

 

Een soort songfestival - 5 ‘Geloof, daar zit muziek in’ Elke zondag, tot aan Palmpasen, willen we een ander lied zingen als de kinderen naar de kinderkerk vertrekken. Met Palmpasen gaan we dan stemmen welk lied we het mooist vinden. Dat wordt het lied dat we vanaf Pasen zullen zingen als de kinderen naar de kinderkerk gaan. De stemmen van de kinderen tellen bij het songfestival voor drie

 

Muziekinstrumenten - 5 'Geloof, daar zit muziek in' is dit kerkelijk jaar het thema in onze gemeente. In de veertig dagen tijd bespreken we iedere week een muziekinstrument uit de bijbel.

 

Een soort songfestival - 4 ‘Geloof, daar zit muziek in’ Elke zondag, tot aan Palmpasen, willen we een ander lied zingen als de kinderen naar de kinderkerk vertrekken. Met Palmpasen gaan we dan stemmen welk lied we het mooist vinden. Dat wordt het lied dat we vanaf Pasen zullen zingen als de kinderen naar de kinderkerk gaan. De stemmen van de kinderen tellen bij het songfestival voor drie

 

In memoriam An Nijman In de vroege morgen van dinsdag 27 februari 2018 is An Nijman overleden. An was 98 jaar. Wie kende haar niet? An was een van de diehards van de Parochie in de oecumenische samenwerking. Jarenlang heeft ze zich ingezet voor kerk en oecumene.Lees verder ...

   

Lustrumconcert met Markus Passion van Bach Op zondag 18 maart geeft Collegium Vocale Zeist een bijzonder concert ter gelegenheid van haar 15 jarige bestaan. Passend in de tijd voor Pasen, wordt de Markus Passion van J.S. Bach uitgevoerd.Mis de kans niet om dit bijzondere werk eens life te horen.

   

Een soort songfestival - 1 ‘Geloof, daar zit muziek in’ Elke zondag, tot aan Palmpasen, willen we een ander lied zingen als de kinderen naar de kinderkerk vertrekken. Met Palmpasen gaan we dan stemmen welk lied we het mooist vinden. Dat wordt het lied dat we vanaf Pasen zullen zingen als de kinderen naar de kinderkerk gaan. De stemmen van de kinderen tellen bij het songfestival voor drie! Het lied dat we op 18 februari zingen is het lied ‘Samen spelen, zingen, samen komen vieren'

 

Muziekinstrumenten - 2 ‘Geloof, daar zit muziek in’ 'Geloof, daar zit muziek in' is dit kerkelijk jaar het thema in onze gemeente. In de veertig dagen voor Pasen willen we bij de kinderkerk iedere week een muziekinstrument uit de bijbel centraal stellen en luisteren naar een verhaal waarin het muziekinstrument een rol speelt. Op 25 februari is het muziekinstrument de Ramshoorn of de Sjofar. In de kinderkerk luisteren we naar het verhaal van Jericho'.

 

In memoriam Nieske Cornelia Sigtermans-Fenijn Op donderdag 1 februari is in de leeftijd van 80 jaar overleden Nieske Cornelia Sigtermans-Fenijn Ze is op vrijdag 9 februari begraven op de natuurbegraafplaats bij Den en Rust in Bilthoven. Lees verder ...

   

Vesperviering 21 maart In de vesper van 21 maart is het thema "Gebrokenheid / heling" Voorgangers zijn Henk Bloem en Ellen de Boom. Cantores van parochie en wijkgemeente zorgen voor de muziek, samen met pianist Gertjaap Kardol. Als u mee wilt zingen met de cantores kom dan om 18.30 uur. De vesper begint om 19.15 uur. Kerkelijk Centrum Zeist-West. Iedereen is van harte welkom!

   

Kliederkerk: feestje voor klein en groot Zondagmiddag 11 februari in het KC. Tegen vieren is de ontmoetingsruimte omgetoverd tot een ruimte die uitnodigt om lekker te spelen. Er zijn vijf knutsel/klieder/spelletjestafels, een ontvangsttafel bij de deur en een buffetje met koffie, thee, limonade en wat lekkers. Het eerste gezin komt al voor vieren binnen, helemaal uit Lexmond. Vader, moeder en 3 jonge kinderen. 'We hadden op facebook gelezen over Kliederkerk en hadden zin om te komen kijken.' Ze worden welkom geheten door Miriam, kiezen een drankje en dan gaan ze lekker rondkijken: 'wat zullen we als eerste gaan doen?'. Al snel volgen er meer gezinnetjes en het wordt zelfs heel druk met zo'n 60 bezoekers. Lees verder ..

 

Een soort songfestival - 2 ‘Geloof, daar zit muziek in’ Elke zondag, tot aan Palmpasen, willen we een ander lied zingen als de kinderen naar de kinderkerk vertrekken. Met Palmpasen gaan we dan stemmen welk lied we het mooist vinden. Dat wordt het lied dat we vanaf Pasen zullen zingen als de kinderen naar de kinderkerk gaan. De stemmen van de kinderen tellen bij het songfestival voor drie!   Het lied dat we op 25 februari zingen is het lied ‘Liefdevolle God, kom in ons midden’kinderen naar de kinderkerk gaan. De stemmen van de kinderen tellen bij het songfestival voor drie! Het lied dat we op 18 februari zingen is het lied ‘Samen spelen, zingen, samen komen vieren'

 

Muziekinstrumenten - 1 ‘Geloof, daar zit muziek in’ ‘Geloof, daar zit muziek in’ is dit kerkelijk jaar het thema in onze gemeente. In de veertig dagen voor Pasen willen daar ook in de kinderkerk aandacht aan besteden door elke week te kijken naar een muziekinstrument dat in de bijbel voorkomt en te luisteren naar een verhaal waarin het muziekinstrument een rol speelt. Op 18 februari is het muziekinstrument de Tamboerijn, en in de kinderkerk luisteren we naar het verhaal van Mirjam’.

 

Actie voor nieuwe Stiltehoek Het ontwerp voor de nieuwe Stiltehoek nodigt uit tot gebed, maar waar we ook onze doden kunnen gedenken. We kozen voor zoveel mogelijk natuurlijke vormen en lijnen in groen en blauw, met warme kleuren geel, en een enkele vogel als herkenbaar element. Anne-Marie is onmiddellijk na ons gesprek aan het werk gegaan en heeft een ontwerp gemaakt, dat door de kerkenraad is goedgekeurd. Op dit moment werkt zij hard aan onze hoek, die voor Pinksteren wordt geïnstalleerd in een dienst waarin zij zelf voorgaat.Maar we komen € 3000 tekort. En daarvoor willen we een beroep doen op onze gemeenteleden. We zijn er van overtuigd dat u met uw gulle bijdragen dit tekort kunt aanvullen. We hebben deze actie de Club van 20 genoemd. Als 150 mensen een bijdrage geven van € 20 hebben we het bedrag bij elkaar. Als u mee wilt doen, maak dan € 20 over op de rekening van de Wijkkas.

 

Uitnodiging voor Medewerkersavond 23 maart Het is gebruikelijk om één keer per jaar een speciale activiteit te organiseren voor alle vrijwilligers die onze wijkgemeente helpen draaiende te houden. Dit jaar zal deze feestlijke bijeenkomst zijn op vrijdagavond 23 maart. Vanaf 19.30 is er inloop met koffie en om 20.00 uur is er een voorstelling van 'De Stem van Zand' gespeeld en gezongen door Joyce Schoon en David Gast. Na deze voorstelling van ongeveer 5 kwarteir is er nog alle gelegenheid om gezellig met elkaar na te praten. En ook als u nu geen taak (meer) hebt als medewerker bent u van harte welkom!

 

VACATURE: Organisatie Bloemengroet Na 27 jaar trouwe dienst heeft Gretha van Haren aangegeven te willen stoppen met de organisatie rond de wekelijkse bloemengroet. We zijn Gretha enorm dankbaar dat ze zolang deze taak heeft willen vervullen. Maar dat betekent dat we dringend op zoek zijn naar mensen die deze taak op zich willen nemen. Misschien is het ook heel geschikt voor een duo-functie.

 

Vervolg nieuwe Ontmoetingsgroep Misschien heeft u de oproep al eerder gelezen: we starten een nieuw soort ontmoetingsgroep voor de vijftigers, zestigers en zeventigers in onze wijkgemeente. We gaan niet alleen praten maar ook dingen met elkaar ondernemen. Al snel waren er 14 aanmeldingen dus we hebben een groep! De eerste bijeenkomst is op zaterdagmiddag 17 maart, dan gaan we kennismaken met elkaar en ideeën en wensen inventariseren.

   

Ze zijn al thuis Heeft u de petitie al getekend? Doe dit snel en maak de 75.000 handtekeningen vol.

 

Hetvakantiebureau Hetvakantiebureau organiseert ruim 50 jaar vakanties voor mensen die niet met een reguliere vakantie kunnen omdat zij extra begeleiding of zorg nodig hebben. Hetvakantiebureau zorgt ervoor dat zij er zorgeloos tussenuit kunnen om andere mensen te ontmoeten, te genieten van uitstapjes en van de aandacht die ze krijgen van vrijwilligers. Op Hetvakantiebureau.nl kunt u hier alles over lezen.

 

Zie onze dromen zo kleurrijk geweven In het Detentiecentrum werkt een groep vrouwen onder leiding van beeldend kunstenaar Isabel Ferrand uit Zeist aan een wandkleed van ca 2 x 2,50 meter. Het bestaat uit kunstig geweven stroken waarop in alle talen dromen, verlangens en goede wensen zijn geborduurd. Het kleed krijgt een plek in het nieuwe stiltecentrum van het detentiecentrum. Vandaar gaat het op reis in de regio als symbool van gedeelde dromen van vrede. Borduur mee!

 

Kerktaxidienst Als u het door die weersomstandigheden, of om een andere reden moeilijk vindt om zondags naar de viering in de kerk Zeist West te gaan, weet dan dat u gebruik kunt maken van onze Kerktaxidienst. U kunt de kerktaxi voor een langere periode inschakelen, maar ook voor een enkele keer. Onze kerktaxirijders staan voor u klaar! Neemt u voor informatie of aanmelding contact op met Anke Judels. Per email aj.judels@casema.nl of per telefoon 6952645

   

Expositie schilderijen van Wout Zijp ‘Een kijk mens ben ik, kleuren, lijnen, vormen,…. ik kan mij er zo over verwonderen, het maakt mij blij,… en dan wil ik het uitbeelden.’ Wout Zijp

 

Lief en leed post Bedankjes, adressen voor het sturen van kaarten en alles wat verder aandacht verdient.

 

Wijziging E-mail adres? Geef het door! Voor de communicatie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van e-mail. Daarom streeft de ledenadministratie ernaar naast de gebruikelijke gegevens ook van zo veel mogelijk leden het e-mail adres in ha...

 

Wat te doen bij een ramp in KC Onze kerk heeft evenals bedrijven de zorgplicht om in geval van nood de kerkgangers snel en efficiënt naar een veilige plek te leiden. De bedrijfshulpverlening is elke zondag ingevuld en fungeert ...

 

Website toegankelijk voor slechtzienden De website van PKN Zeist-West is ook goed toegankelijk voor slechtzienden. Door het selecteren van de optie Tekstversie bovenaan de Startpagina wordt er een speciale versie voor slechtzienden van de website geopend. Ook in de brontekst wordt deze koppeling bovenaan weergegeven. Zo wordt deze koppeling snel gevonden door leeshulpen voor slechtzienden wanneer deze de pagina van boven naar beneden bewerken. Websites zonder beperkingen bevatten onder andere geen tabellen en plaatjes, omdat deze een belemmering voor leeshulpen vormen.

   
Fouten, correcties, aanvullingen ...

Als u opmerkingen, aanvullingen of correcties hebt op de informatie op deze site (of bijvoorbeeld uw naam van de website wil laten verwijderen), stuur dan een berichtje aan de webmaster.


Printerversie