U bevindt zich hier: Berichten  

BERICHTEN
 

JeS Tienergroep Noorderlicht en Zeist West Het was weer een gezellige avond, gisteren! Geen foto dit keer maar wel een verslagje: We hebben gepraat en geluisterd naar muziek die iets voor ons betekent. Verder hebben we teruggekeken naar de start van JeS! en hebben we besloten volgend seizoen door te gaan, leuk!!!

   

Nieuwe Stiltehoek in gebruik genomen. Met Pinksteren is officieel de nieuwe stiltehoek in Zeist-West in gebruik genomen. Dankzij een legaat, giften en een heuse ‘Clubactie’ hebben we in een aantal maanden het totale bedrag bij elkaar gebracht. Het is een volgende stap in het opknappen en herinrichten van ons kerkelijk huis. De nieuwe Stiltehoek is een initiatief van Corja Menken-Bekius. Het ontwerp en de uitvoering is van theoloog en beeldend kunstenaar ds. Anne-Marie van der Wilt uit Capelle aan den IJssel. Zij verteld hieronder over het ontstaan en de gebruikte symbolen.Lees verder ...

 

30 jaar Charter van Groningen INLIA In het weekend van 22 tot en met 24 juni herdenkt INLIA het 30 jarig bestaan van het Charter van Groningen met een groot aantal activiteiten. Met het opstellen en ondertekenen van het Charter kozen destijds honderden kerkgemeenschappen partij voor vluchtelingen in nood. Dat is nog steeds hard nodig. Reden waarom INLIA (de serviceorganisatie van het Charter) het jubileum niet ziet als reden tot feestvreugde. “Het is eerder wrang dat dit werk nog steeds, zelfs meer dan ooit, nodig is”, zegt directeur John van Tilborg. Het weekend staat daarom in het teken van bezinning, bemoediging, oplossingen voor de toekomst en hoop.

 

Pinksterzendingscollecte 20 mei Veel christenen in Bangladesh braken met het hindoe-geloof om christen te worden. Zij zijn kasteloos, arm en kunnen nauwelijks lezen of schrijven. Ook hun voorgangers hebben weinig onderwijs gehad. De kerk in het district Mymensingh (MCCP) ondersteunt kleine, jonge kerkgemeenschappen om tot bloei te komen, en ondersteunt gemeenteleden om hun leefomstandigheden te verbeteren. Zo biedt MCCP gemeenteleden onderwijs, vaktrainingen en microkredieten om hun inkomen te vergroten. Dankzij alfabetisering kunnen zij bovendien zelf de Bijbel lezen. Voorgangers worden toegerust voor het kerkenwerk. Op de zondagsschool krijgen kinderen bijbelonderwijs. Verder organiseert MCCP huiswerkbegeleiding en kinderkampen. Collecteer juist met Pinksteren, zodat MCCP in 2018 twintig lokale kerken kan ondersteunen om bloeiende gemeenschappen van hoop te zijn. Lees verder ...

 

Choral Evensong 27 mei 2018 Op 27 mei willen we met een groep uit de gemeente de Evensong in de Janskerk te Utrecht bijwonen. Deze evensong wordt uitgevoerd door de Schola Davidica, waar Henk Gilhuis in meezingt. Tijd: 17.00 - 18.00 uur. De kerk gaat open om 16.30 uur. Later in het jaar wil Henk een avond verzorgen waarin hij toelichting geeft op de evensong zoals verzorgd door de Schola Davidica. Dan kunnen we daarna met 'ingevoerde oren' misschien nog eens gaan?

 

Oecumenische viering Kerkendag Op zondag Trinitatis wordt traditiegetrouw de Kerkendag gehouden. Hieraan doen steeds meer kerken mee en dat is verheugend. Zondag 27 mei om 10 uur begint de viering, die hopelijk weer buiten kan plaatsvinden.

   

Emmauswandeling van Ontmoetingsgroep Zaterdagmiddag 12 mei is er weer een Zaterdag 12 meir kwamen we met 13 personen in het KC bij elkaar. We moesten twee aan twee gaan wandelen, eerst 20 min. in stilte en dan om de beurt onze gedachten over Hemelvaart en Pinksteren aan elkaar vertellen. Na drieën troffen we elkaar weer op het terras van de Posterij. We hebben tot bij vieren daar gezellig zitten praten en plannen gemaakt voor de volgende keer: 15 juni met elkaar eten bij ons in de tuin.. Lees verder ...

   

Hoe loopt jouw pelgrimstocht? Kloosterweekend bij de Dominicanen in Huissen, oktober 2018

 

Bloemengroet@pknzeistwest.nl Om mensen aan te melden voor de bloemengroet kunt u mailen naar bloemengroet@pknzeistwest.nl. Telefonisch aanmlelden kan ook, maar is soms wat moeilijker. Zowel Jannie als Chantal werken in diensten die ook buiten kantoortijden vallen, het kan dus gebeuren dat u een voicemailbericht krijgt. Schroom niet en spreek gerust in. Jannie van Beest 06- 30 25 41 98 Chantal van Lieshout 030-69 59 931 (de voicemail wordt aangenomen met de familienaam Wagenaar)

   

Kerktaxidienst Als u het door die weersomstandigheden, of om een andere reden moeilijk vindt om zondags naar de viering in de kerk Zeist West te gaan, weet dan dat u gebruik kunt maken van onze Kerktaxidienst. U kunt de kerktaxi voor een langere periode inschakelen, maar ook voor een enkele keer. Onze kerktaxirijders staan voor u klaar! Neemt u voor informatie of aanmelding contact op met Anke Judels. Per email aj.judels@casema.nl of per telefoon 6952645

   

Expositie schilderijen van Agnes Polman-de Bruin Vanaf 8 april exposeren we schilderijen van Agnes Polman-de Bruin, de dochter van Wim de Bruin.

 

Lief en leed post Bedankjes, adressen voor het sturen van kaarten en alles wat verder aandacht verdient.

 

Wijziging E-mail adres? Geef het door! Voor de communicatie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van e-mail. Daarom streeft de ledenadministratie ernaar naast de gebruikelijke gegevens ook van zo veel mogelijk leden het e-mail adres in ha...

 

Wat te doen bij een ramp in KC Onze kerk heeft evenals bedrijven de zorgplicht om in geval van nood de kerkgangers snel en efficiënt naar een veilige plek te leiden. De bedrijfshulpverlening is elke zondag ingevuld en fungeert ...

 

Wake bij Kamp van Zeist De Raden van Kerken van Zeist en Soest organiseren iedere eerste zondag van de maand een wake. Waarom waken wij? Omdat detentie alleen als laatste middel mag worden ingezet en nooit een ‘gewoon’ onderdeel van ons vreemdelingenbeleid mag zijn. Omdat mensen zonder strafblad niet in een gevangenis horen. Nog altijd worden mensen in detentie opgesloten omdat ze geen geldige papieren hebben. En vaak worden ze ook weer op straat gezet omdat ze niet uitgezet kunnen worden. We hebben het over mensen zonder strafblad, die geen kant op kunnen.. Breng bloemen mee! Breng mensen mee! Breng licht!

 

Website toegankelijk voor slechtzienden De website van PKN Zeist-West is ook goed toegankelijk voor slechtzienden. Door het selecteren van de optie Tekstversie bovenaan de Startpagina wordt er een speciale versie voor slechtzienden van de website geopend. Ook in de brontekst wordt deze koppeling bovenaan weergegeven. Zo wordt deze koppeling snel gevonden door leeshulpen voor slechtzienden wanneer deze de pagina van boven naar beneden bewerken. Websites zonder beperkingen bevatten onder andere geen tabellen en plaatjes, omdat deze een belemmering voor leeshulpen vormen.

   
Fouten, correcties, aanvullingen ...

Als u opmerkingen, aanvullingen of correcties hebt op de informatie op deze site (of bijvoorbeeld uw naam van de website wil laten verwijderen), stuur dan een berichtje aan de webmaster.


Printerversie