U bevindt zich hier: Berichten  
 BERICHTEN
Laatste digitale Nieuwsbrief

BERICHTEN
 

Vesperviering 21 februari In de eerste vesper na Aswoensdag is het thema: 'Afstand en nabijheid'. Voorgangers zijn Markus Gill en Nannie Boers. Cantores van parochie en wijkgemeente zorgen voor de muziek, samen met pianist Gertjaap Kardol. Als u mee wilt zingen met de cantores kom dan om 18.30 uur. De vesper begint om 19.15 uur. Kerkelijk Centrum Zeist-West. Iedereen is van harte welkom!

   

Muziekinstrumenten ‘Geloof, daar zit muziek in’ ‘Geloof, daar zit muziek in’ is dit kerkelijk jaar het thema in onze gemeente. In de veertig dagen voor Pasen willen daar ook in de kinderkerk aandacht aan besteden door elke week te kijken naar een muziekinstrument dat in de bijbel voorkomt en te luisteren naar een verhaal waarin het muziekinstrument een rol speelt. Op 18 februari is het muziekinstrument de Tamboerijn, en in de kinderkerk luisteren we naar het verhaal van Mirjam’.

 

Een soort songfestival ‘Geloof, daar zit muziek in’ Elke zondag, tot aan Palmpasen, willen we een ander lied zingen als de kinderen naar de kinderkerk vertrekken. Met Palmpasen gaan we dan stemmen welk lied we het mooist vinden. Dat wordt het lied dat we vanaf Pasen zullen zingen als de kinderen naar de kinderkerk gaan. De stemmen van de kinderen tellen bij het songfestival voor drie! Het lied dat we op 18 februari zingen is het lied ‘Samen spelen, zingen, samen komen vieren'

 

Samen lied 548 schilderen Op zaterdag 3 maart willen we met een groep gemeenteleden dit lied gaan schilderen. Iedereen kan meedoen, jong en oud. Sommige mensen zeggen dat ze niet kunnen schilderen, maar kunnen schilderen is geen voorwaarde. Het gaat niet om mooi. De vraag is wat dit lied bij ons oproept en welke kleuren en vormen daar voor ons bij passen. We schilderen de vier coupletten in vier groepjes, samen maken we het hele lied. De middag wordt geleid door Corja Bekius en Anke de Jong Opgave voor 28 februari bij Corja (corjabekius@gmail.com) of Anke (ankedjong@gmail.com) Plaats: Kerkelijk Centrum Tijd: 14.00 – 17.00 uur

   

In memoriam Nieske Cornelia Sigtermans-Fenijn Op donderdag 1 februari is in de leeftijd van 80 jaar overleden Nieske Cornelia Sigtermans-Fenijn Ze is op vrijdag 9 februari begraven op de natuurbegraafplaats bij Den en Rust in Bilthoven. Lees verder ...

   

Kliederkerk: feestje voor klein en groot Zondagmiddag 11 februari in het KC. Tegen vieren is de ontmoetingsruimte omgetoverd tot een ruimte die uitnodigt om lekker te spelen. Er zijn vijf knutsel/klieder/spelletjestafels, een ontvangsttafel bij de deur en een buffetje met koffie, thee, limonade en wat lekkers. Het eerste gezin komt al voor vieren binnen, helemaal uit Lexmond. Vader, moeder en 3 jonge kinderen. 'We hadden op facebook gelezen over Kliederkerk en hadden zin om te komen kijken.' Ze worden welkom geheten door Miriam, kiezen een drankje en dan gaan ze lekker rondkijken: 'wat zullen we als eerste gaan doen?'. Al snel volgen er meer gezinnetjes en het wordt zelfs heel druk met zo'n 60 bezoekers. Lees verder ..

 

Actie voor nieuwe Stiltehoek Het ontwerp voor de nieuwe Stiltehoek nodigt uit tot gebed, maar waar we ook onze doden kunnen gedenken. We kozen voor zoveel mogelijk natuurlijke vormen en lijnen in groen en blauw, met warme kleuren geel, en een enkele vogel als herkenbaar element. Anne-Marie is onmiddellijk na ons gesprek aan het werk gegaan en heeft een ontwerp gemaakt, dat door de kerkenraad is goedgekeurd. Op dit moment werkt zij hard aan onze hoek, die voor Pinksteren wordt geïnstalleerd in een dienst waarin zij zelf voorgaat.Maar we komen € 3000 tekort. En daarvoor willen we een beroep doen op onze gemeenteleden. We zijn er van overtuigd dat u met uw gulle bijdragen dit tekort kunt aanvullen. We hebben deze actie de Club van 20 genoemd. Als 150 mensen een bijdrage geven van € 20 hebben we het bedrag bij elkaar. Als u mee wilt doen, maak dan € 20 over op de rekening van de Wijkkas.

 

Zin in Film Hierbij nodigen wij u weer uit voor de nieuwe serie "Zin in Film"! Samen een film bekijken op groot beeld, met nagesprek, met als thema: GA ER VOOR! Data: donderdag 15-02-18, 15-03-18 en 05-04-2018

 

Wij zijn op zoek naar jou !!! voor de Jongerenclub Zit je in de tweede klas van de middelbare school of hoger en heb je zin in gezellige maar ook wel serieuze contacten met leeftijdgenoten, kom dan op vrijdagavond 16 februari, 23 maart, 18 april en 8 juni naar het jeugdhonk van de Noorderlichtgemeente, rechts achter de Noorderlichtkerk. Vanaf 19.30 uur staat de deur voor jullie open! Neem gerust een vriend of vriendin mee! We sluiten af om 21.00 uur

   

Avond rondom kinderbijbels Kinderbijbels zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Welk verhaal is nu speciaal geschreven voor uw kind? Daarom organiseren de NoorderLicht ekrk en Zeist-West een avond rondom kinderbijbels op dinsdagavond 20 februari.

 

Uitnodiging voor Medewerkersavond 23 maart Het is gebruikelijk om één keer per jaar een speciale activiteit te organiseren voor alle vrijwilligers die onze wijkgemeente helpen draaiende te houden. Dit jaar zal deze feestlijke bijeenkomst zijn op vrijdagavond 23 maart. Vanaf 19.30 is er inloop met koffie en om 20.00 uur is er een voorstelling van 'De Stem van Zand' gespeeld en gezongen door Joyce Schoon en David Gast. Na deze voorstelling van ongeveer 5 kwarteir is er nog alle gelegenheid om gezellig met elkaar na te praten. En ook als u nu geen taak (meer) hebt als medewerker bent u van harte welkom!

 

Robert Baayen wordt nieuwe ouderling Tot onze grote vreugde is Robert Baayen bereid om ouderling te worden. Als er geen bezwaren binnenkomen zal hij in de viering van 4 maart worden bevestigd.

 

VACATURE: Organisatie Zomeruitjes Jaarlijks worden er in de zomermaanden, als allerlei activiteiten stil liggen, een paar activiteiten georganiseerd voor de achterblijvers. Was dit oorpsonkelijk speciaal voour de oudeen, sinds enig tijd staan deze actitivieten open voor alle gemeenteleden. Zo werd er deze zomer een gezellige middag georganiseerd met een lezing over Oud Zeist en was er een uitstapje naar Ommen, met een boottocht. Beide activiteiten werden zeer gewaardeerd.

   

Digitale Veertigdagenkalender De digitale veertigdagenkalender, die sinds 2010 uitgegeven wordt door de Zeister Raad van Kerken werd door veel mensen gelezen en gewaardeerd. We willen deze nu opnieuw uitgeven. We sluiten aan bij het thema van de vespers in Zeist-West. We sluiten aan bij het thema van de vespers, 'Kwetsbaarheid ; alleen wie het kruis draagt kan troosten' Redactie: Jeannette van Andel, Henk Bloem en Mark de Vos Aanmelden: veertigdagenzeist@gmail.com

   

Huispaaskaarsen bestellen Zoals elk jaar is ook dit jaar weer de mogelijkheid om een huispaaskaars te bestellen. Op zondag 11 en 18 en 25 februari kunt u na de viering in het Kerkelijk Centrum uw bestelling plaatsen. In de Ontmoetingsruimte zit dan iemand met een intekenlijst. Er is keuze uit verschillende modellen; illustraties zijn beschikbaar. U kunt contant en per bankoverschrijving betalen. U krijgt de bestelling voor Pasen zonder transportkosten thuis afgeleverd.

 

VACATURE: Organisatie Bloemengroet Na 27 jaar trouwe dienst heeft Gretha van Haren aangegeven te willen stoppen met de organisatie rond de wekelijkse bloemengroet. We zijn Gretha enorm dankbaar dat ze zolang deze taak heeft willen vervullen. Maar dat betekent dat we dringend op zoek zijn naar mensen die deze taak op zich willen nemen. Misschien is het ook heel geschikt voor een duo-functie.

 

3e OMG bijeenkomst van dit seizoen Het was heerlijk om te zien dat er vanaf het eerste moment al geanimeerde gesprekken werden gevoerd. Begonnen we de eerste avond stipt om acht uur en de tweede om vijf over acht, nu was het kwart over acht voor we de kerkzaal in gingen. Er hing een prettige sfeer. Niet echt verwonderlijk aangezien ‘samen zijn’ en ‘gemeente zijn’ vorige keer genoemd werden als belangrijk. Daar zijn we voor deze avond op door gegaan en zo kwamen we uit bij de tekst van I korintiers 12; Vele gaven, één Geest. Lees verder

 

Verkoop Fairtrade producten Zondag 25 februari worden er na afloop van de dienst weer FairTrade artikelen verkocht. Uiteraard is er het gebruikelijke assortiment maar er zijn ook leuke non-food artikelen te koop. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de FairTrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.

 

Hetvakantiebureau Hetvakantiebureau organiseert ruim 50 jaar vakanties voor mensen die niet met een reguliere vakantie kunnen omdat zij extra begeleiding of zorg nodig hebben. Hetvakantiebureau zorgt ervoor dat zij er zorgeloos tussenuit kunnen om andere mensen te ontmoeten, te genieten van uitstapjes en van de aandacht die ze krijgen van vrijwilligers. Op Hetvakantiebureau.nl kunt u hier alles over lezen.

 

Vervolg nieuwe Ontmoetingsgroep Misschien heeft u de oproep al eerder gelezen: we starten een nieuw soort ontmoetingsgroep voor de vijftigers, zestigers en zeventigers in onze wijkgemeente. We gaan niet alleen praten maar ook dingen met elkaar ondernemen. Al snel waren er 14 aanmeldingen dus we hebben een groep! De eerste bijeenkomst is op zaterdagmiddag 17 maart, dan gaan we kennismaken met elkaar en ideeën en wensen inventariseren.

   

Ze zijn al thuis Heeft u de petitie al getekend? Doe dit snel en maak de 75.000 handtekeningen vol.

 

Zie onze dromen zo kleurrijk geweven In het Detentiecentrum werkt een groep vrouwen onder leiding van beeldend kunstenaar Isabel Ferrand uit Zeist aan een wandkleed van ca 2 x 2,50 meter. Het bestaat uit kunstig geweven stroken waarop in alle talen dromen, verlangens en goede wensen zijn geborduurd. Het kleed krijgt een plek in het nieuwe stiltecentrum van het detentiecentrum. Vandaar gaat het op reis in de regio als symbool van gedeelde dromen van vrede. Borduur mee!

 

Kerktaxidienst Als u het door die weersomstandigheden, of om een andere reden moeilijk vindt om zondags naar de viering in de kerk Zeist West te gaan, weet dan dat u gebruik kunt maken van onze Kerktaxidienst. U kunt de kerktaxi voor een langere periode inschakelen, maar ook voor een enkele keer. Onze kerktaxirijders staan voor u klaar! Neemt u voor informatie of aanmelding contact op met Anke Judels. Per email aj.judels@casema.nl of per telefoon 6952645

   

Expositie schilderijen van Wout Zijp ‘Een kijk mens ben ik, kleuren, lijnen, vormen,…. ik kan mij er zo over verwonderen, het maakt mij blij,… en dan wil ik het uitbeelden.’ Wout Zijp

 

Lief en leed post Bedankjes, adressen voor het sturen van kaarten en alles wat verder aandacht verdient.

 

Wijziging E-mail adres? Geef het door! Voor de communicatie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van e-mail. Daarom streeft de ledenadministratie ernaar naast de gebruikelijke gegevens ook van zo veel mogelijk leden het e-mail adres in ha...

 

Wat te doen bij een ramp in KC Onze kerk heeft evenals bedrijven de zorgplicht om in geval van nood de kerkgangers snel en efficiënt naar een veilige plek te leiden. De bedrijfshulpverlening is elke zondag ingevuld en fungeert ...

 

Website toegankelijk voor slechtzienden De website van PKN Zeist-West is ook goed toegankelijk voor slechtzienden. Door het selecteren van de optie Tekstversie bovenaan de Startpagina wordt er een speciale versie voor slechtzienden van de website geopend. Ook in de brontekst wordt deze koppeling bovenaan weergegeven. Zo wordt deze koppeling snel gevonden door leeshulpen voor slechtzienden wanneer deze de pagina van boven naar beneden bewerken. Websites zonder beperkingen bevatten onder andere geen tabellen en plaatjes, omdat deze een belemmering voor leeshulpen vormen.

   
Fouten, correcties, aanvullingen ...

Als u opmerkingen, aanvullingen of correcties hebt op de informatie op deze site (of bijvoorbeeld uw naam van de website wil laten verwijderen), stuur dan een berichtje aan de webmaster.


Printerversie