U bevindt zich hier: Berichten  

PINKSTERCOLLECTES - KERK IN ACTIE
 
 
 

In de afgelopen nieuwsbrieven hebben wij u al geïnformeerd dat we, zoals met Pasen, ook met Pinksteren in één keer willen collecteren met terugwerkende kracht vanaf Pasen. Om u een idee te geven welke doelen de 1e, 2e en 3e (deur) collectes in deze periode van toepassing zijn hier een overzicht:
 
  1e collect  2e collecte  3e collecte 
19 april  Diaconie  Plaatselijke gemeente  Onderhoud gebouwen 
26 april  Diaconie  Plaatselijke gemeente  Binnenlands diaconaat 
3 mei  Diaconie  Plaatselijke gemeente  Predikantsplaatsen 
10 mei  Diaconie  Plaatselijke gemeente  Timon 
17 mei  Diaconie  Plaatselijke gemeente  Onderhoud gebouwen 
24 mei  Diaconie  Plaatselijke gemeente  Algemeen kerkelijk werk 
31 mei  Pinksterzending  Plaatselijke gemeente  Diaconie Pinksterzendingscollecte van 31 mei

Wij willen graag extra uw aandacht voor de Pinksterzendingscollecte van 31 mei
(1e collecte). De opbrengst is voor het Kerk in Actie doel "Jonge kerk in Marokko".In dit land is het niet toegestaan om christen te zijn, behalve voor niet-Marokkanen. Steeds meer migranten willen via de woestijn en Marokko Europa bereiken, maar stranden in dit Noord-Afrikaanse land. Velen zijn christen. Ook komen steeds meer christenen uit andere Afrikaanse landen in Marokko studeren. Hierdoor groeit de kerk in Marokko. Deze kerk leidt predikanten en leken op, bevordert de dialoog tussen verschillende religies en culturen en biedt hulp aan gestrande migranten die, vaak slachtoffer van mensenhandel, getraumatiseerd en totaal berooid zijn. Kerk in Actie steunt dit werk. Als u hier extra voor wilt geven kunt u dit aangeven bij uw gift.

Pinkstercollecte
De digitale collecte met Pinksteren heeft de volgende opbrengst gehad:
1e Collecte Zeist-West € 403,50 - Kerk in Actie doel "Jonge kerk in Marokko"
2e Collecte Zeist-West € 272,- - Plaatselijke gemeente
3e Collecte Zeist-West € 206,50 - Diaconie


Hoe kan ik geld overmaken?

U kunt er voor kiezen om uw gift onder te verdelen in 3 collectes, waarbij de 1e collecte bestemd is voor de diaconie, de 2e collecte voor de plaatselijke gemeente en de 3e collecte voor de doelen zoals hierboven aangegeven. Maar u mag ook een groot bedrag overmaken naar de 1e collecte en dan zullen de kerkrentmeesters dit bedrag verdelen over de verschillende doelen. Als dat uw bedoeling is kunt u dit aangeven op het invulformulier of in het opmerkingenveld van uw overschijving.

Er zijn drie manieren om uw bijdrage over te maken. Via een iDeal-betalingVia een eigen overschrijving (online of met overschrijvingsformulier)Via collectebonnen


iDeal-betaling

Door het Kerkelijk Bureau is een speciale site aangemaakt voor alle wijkgemeenten in Zeist. U vindt daarop de verschillende mogelijkheden om via iDeal geld over te maken.
Maar met de volgende link komt u rechtstreeks bij de pagina voor Zeist-West: Collectes Zeist-West. Via het formulier kan er een gift/donatie gedaan worden.

Op de site kiest u voor gift/donatie, waarna u op een nieuwe pagina komt waar u het formulier kunt invullen.
1. Er kan er een e-mailadres worden opgegeven waar een bevestiging naartoe verzonden wordt zodra de gift afgerond is. Het is niet verplicht om dit veld in te vullen.
2. Het proces eindigt met het invullen of selecteren van een bedrag.
3. Desgewenst kunt u eventuele opmerkingen met betrekking tot de gift kwijt in het opmerkingenveld.
4. Door verder te gaan kunt u daarna via iDeal uw betaling doen.

Als u via uw telefoon wilt betalen kunt u gebruik maken van de QR code hierboven, waarna u de keuze maakt om via de webpagina verder te gaan.


Zelf overschrijven

-1e collecte: NL96 INGB 0663 9114 94 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Zeist
o.v.v. 1e collecte

-2e collecte: NL46 RABO 0373 7335 34 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Zeist
o.v.v. 2e collecte wijkgemeente Zeist-West

-3e collecte: NL46 RABO 0373 7335 34 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Zeist
o.v.v. 3e collecte wijkgemeente Zeist-West


Collectebonnen

De collectebonnen kunt u in een envelop inleveren in de brievenbus van het Kerkelijk Centrum. Vermeld op de envelop voor welke collecte of welk doel de bonnen bestemd zijn.


Mocht u nog vragen hebben neem dan contact op met één van de kerkrentmeesters via het e-mail adres kerkrentmeesters@pknzeistwest.nl.
We kijken uit naar uw bijdragen en vertrouwen op een net zo goede opbrengst als met Pasen. Tot nu toe heeft u ons nog nooit in de steek gelaten. De kerk is er ook voor U.

Piet Jan Keymel, kerkrentmeester
Nicolette van de Kuilen, kerkrentmeester
Lo van Yperen, diakenPrinterversie