U bevindt zich hier: Berichten  

IN MEMORIAM

Nelly Christina Smalbrugge Hack

Op tweede Kerstdag overleed in haar woning in “In de Dennen” Christine Smalbrugge-Hack. Christine is 92 jaar geworden.
Christine was al vele jaren een trouw en betrokken lid van onze gemeente. Als theologe schreef zij verschillende boeken en artikelen.
Kort geleden ondersteunde Christine met de opbrengst van haar uitgave En opeens ben je oud de aanschaf van nieuw meubilair in de Ontmoetingsruimte.

Christine was iemand met sterke opvattingen over gemeentezijn en liturgie. Ze liet haar stem horen in de gemeente, en organiseerde gespreksgroepen.
Minder bekend is dat Christine genoot van de natuur, van buiten zijn en erop uit gaan. In de jaren ‘90 had ze een chalet op camping De Krakeling. Daar genoot ze van de rust, de natuur, de bloemen en vogels om haar heen.
Wij verliezen in Christine iemand met een warm hart voor mensen; zij leefde met verschillende mensen mee door haar aandacht en luisterend oor.

De afscheidsdienst heeftop donderdag 31 december in kleine kring plaatsgevonden.
Ons medeleven gaat uit naar de kinderen en kleinkinderen en verdere familie van Christine, en naar ieder die met haar verbonden was.
Tineke Dronkert


Marry (Maartje) van Stralen - van Hal

Op 30 december is Marry van Stralen op 83 jarige leeftijd overleden.
Marry werd geboren als oudste kind van jonge ouders aan de Molenweg in Zeist. Ze groeide op samen met haar 3 broers en vond haar eigen weg in het leven. Ze ontmoette Martin van Stralen, en trouwde met hem. Samen waren ze een bijzonder stel, dus toen Martin overleed was dat een groot verlies voor haar. Marry was iemand die gericht was op verbinding: haar familie in de eerste plaats, maar ook vrienden, gemeenteleden en de mensen die ze in haar (vrijwilligers)werk ontmoette.
Opeens werd ze ziek, de dag voor kerst; een week later, op 30 december, overleed zij. Haar familie, vrienden, buren en wij als gemeente blijven verbijsterd achter.
De uitvaart vond plaats op 7 januari, waar we haar herdachten en troost zochten in de woorden van 1 Cor. 13.
Wij bidden om Gods nabijheid voor wie haar liefde en aanwezigheid zullen missen.
Tineke Dronkert


Printerversie