U bevindt zich hier: Berichten  

VACATURES

Meehelpen met FairTrade

Eenmaal per maand worden na de kerkdienst in het Kerkelijk Centrum FairTrade producten verkocht. Een aantal vrijwilligers heeft zich hiervoor beschikbaar gesteld en wordt zo’n 2x per jaar hiervoor ingezet. Helaas moesten twee vrijwilligers door omstandigheden hun bijdrage hieraan stoppen.
Wij zoeken nieuwe vrijwilligers die zich voor dit goede doel willen inzetten.
FairTrade is ontzettend belangrijk voor de kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Zij krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans om een beter bestaan op te bouwen.
Wilt u hieraan een steentje bijdragen?
Het is vast ook een leuke activiteit voor een tiener om bij te dragen aan een betere wereld.
Dus als u iemand kent, maak hem of haar attent op deze vacature.
Neemt u dan contact op met Jan Laterveer die namens de ZWO-commissie de verkoop van FairTrade producten in onze kerk coördineert.
U kunt Jan bereiken door hem te bellen op telefoonnummer 030-6955445 of 06-11195103 E-mailen is ook mogelijk: lat6545@gmail.com


 

Vacature geldteller collectes

Sinds januari worden de collectes niet meer geteld in het Kerkelijk Centrum, maar centraal voor heel Zeist in het Kerkelijk Bureau.
We zoeken iemand die wekelijks namens Zeist-West mee wil helpen met het tellen.
Voor meer infromatie of aanmelding kun je contact opnemen met Lo van Yperen (infodiaconie@pknzeistwest.nl).


Help slachtoffers oorlog en rampen wereldwijd!

Van 25 t/m 30 maart vindt de jaarlijkse ZOA-collecteweek plaats. De opbrengst zal gaan naar slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld. Om de collecte zo goed mogelijk uit te voeren en tot een succes te maken, zoekt ZOA vrijwilligers. Helpt u mee met collecteren?

Wereldwijd zijn er momenteel ruim 68 miljoen vluchtelingen en het worden er steeds meer. Denk aan de Rohingya in Myanmar die huis en haard achter hebben moeten laten. Of aan Jemen, waarvan de beelden van extreme honger onze woonkamers binnenkomen. Veel inwoners zijn direct afhankelijk van humanitaire hulp. Deze mensen zijn alles kwijt en hebben dringend hulp nodig. We zoeken nog collectanten om onder andere deze mensen te helpen. Voor u een uurtje of een avondje inzet, voor hen hoop op een betere toekomst!

ZOA helpt met de opbrengst van de collecteweek mensen die slachtoffer zijn van een oorlog of natuurramp en daardoor alles zijn kwijtgeraakt. Dat doet ZOA door hen ter plekke of in een buurland op te vangen en noodhulp te bieden. Denk hierbij aan voedsel, schoon drinkwater en (tijdelijk) onderdak. Daarnaast helpen ze deze mensen ook om na een ramp hun leven weer op te bouwen.

Helpt u mee?
Ervaar dat u het verschil kunt maken. Het collecteren kost gemiddeld een uur tijd. Meld u aan bij Tjallie van der Kooi, tel 06-13625161 of via tiivanderkooi@casema.nl


 
Printerversie