U bevindt zich hier: Berichten  

GESPREK OVER LEVENSVERHALEN: 'NOEM MIJN NAAM'
  

Wanneer je een verhaal over jezelf vertelt begin je vaak met het noemen van je naam. Je levensverhaal begint bij het geboren worden en een naam krijgen. Tijdens je levensreis kun je op verhaal komen als mensen je zien, je naam noemen en je verhaal aanhoren.
Door het noemen van een naam maak je opnieuw contact met het levensverhaal van deze persoon. Daarom noemen we in de dienst ter gedachtenis aan overleden gemeenteleden met eerbied hun naam. Zo blijft de herinnering levend en worden ze niet vergeten.
Rondom de woorden ‘Noem mijn naam’ gaan we met elkaar na de dienst op zondag 10 november in gesprek over dierbare personen uit ons leven die overleden zijn.
Dit doen we aan de hand van een aantal vragen die in tweetallen of in heel kleine groepjes besproken worden. Door het verhaal te vertellen achter de naam van de overleden dierbare krijgt de overledene een gezicht en wordt zijn/haar betekenis voor de ander duidelijk. Soms is het al heel lang geleden dat iemand overleden is, ook dan is het fijn om herinneringen op te halen, een verhaal te vertellen over het leven van deze persoon en de persoon weer even naar de voorgrond te halen.
U hoeft u niet vooraf aan te melden.

Datum: zondag 10 november
Tijd: 11.45 – ca. 13.00 uur
Plaats: Kerkelijk Centrum De Clomp


Printerversie