U bevindt zich hier: Berichten  

UITVOERING BINNENRUIMTE KC GAAT VAN START
 

Het verbeteren van de buitenkant van het KC is gereed. Het dak is vervangen en opnieuw geïsoleerd. De muren zijn schoon gemaakt en opnieuw gevoegd, de ramen en kozijnen zijn vervangen, nu met dubbel glas en de boeiboorden zijn vervangen. Met de klokkentoren heeft het KC weer een goede uitstraling gekregen in een vernieuwende omgeving. Niet alleen is het aanzien verbeterd, maar ook hebben de maatregelen een sterk isolerend effect.
Afgelopen week hebben wij de opstartvergadering gehad voor de verbouw binnen en hebben we de planning van de werkzaamheden besproken.
De uitvoering start op 14 oktober met de verbouwing van de toiletgroep en de keuken. Het aantal toiletten wordt uitgebreid van 4 naar 6 toiletten. Binnen de bestaande muren wordt de keuken vernieuwd. Daarna wordt het houtwerk geschilderd in grijsachtige tinten (in aansluiting op buiten). Volgens de planning zijn deze werkzaamheden gereed rond 1 december.
In de eerste dagen van december wordt met uitzondering van de kerkzalen een PVC vloer aangebracht(ontmoetingsruimte, consistories, Inloophuis) en worden de gordijnen opgehangen.
Op de bovenramen van de kerkzalen zal een folie worden aangebracht met een glas in lood effect. De NGK heeft een ontwerp voor de kleine zaal gemaakt, voor de grote zaal wordt aangesloten bij het ontwerp van de Stiltehoek. Op de glazen deuren zal een grijsfolie worden aangebracht om te voorkomen dat de mensen door de glasdeur gaan lopen. Voor de nooddeuren en onder ramen van de kleine kerkzaal wordt het ook aangebracht om inkijk tegen te gaan.
Dit alles betekent dat er de komende maanden veel gebeurt in het KC. Er zal zeker wat overlast kunnen zijn, maar wij gaan met de uitvoerder ervan uit dat de zondagse vieringen kunnen doorgaan.
Verbouwen betekent in vele gevallen ook opruimen. Dat geldt ook voor ons KC. Om de PVC vloer aan te brengen moeten de ruimtes leeg worden gemaakt. Er moeten de nodige stoelen, tafels en kasten worden verplaatst. We zullen wel een beroep doen op gemeenteleden om dit voor elkaar te krijgen. Ook vragen wij de gemeenteleden die kasten gebruiken deze kritisch te bekijken en op te ruimen wat er weg kan. We overwegen ook om nieuwe kasten aan te schaffen om meer eenheid in de verschillende ruimtes te krijgen. Vooral de houten kasten tegen de korte muren van de consistories zullen niet terug komen.
in een vernieuwde binnenruimte hoort ook een passend meubilair. Voor Ontmoetingsruimte en de consistories zullen nieuwe tafels en stoelen worden gekocht.
Volgens de planning hebben we voor 20 december een geheel opgeknapt Kerkelijk Centrum.

Gerard v Heiningen
Koos KeestraPrinterversie