U bevindt zich hier: Berichten  

HARTELIJKE ONTVANGST BIJ DE MOSKEE DE CLOMP
 

Op donderdagmiddag 26 september brachten we met een groep van 26 mensen uit Zeist-West en andere wijkgemeenten een bezoek aan de moskee De Clomp.
We werden hartelijk ontvangen en starten het programma met het meemaken van het middaggebed. Het was goed om te zien dat niemand ergens achterin ging zitten, maar aansloot bij de rijen vooraan in de gebedszaal. En als je iets te laat was dan bleef je gewoon wat langer om de reeks vaste gebeden af te maken. Wij bleven ook wat langer in de gebedsruimte om de zaal te bekijken en uitleg te krijgen over de versieringen en de nrichting. Op een open en respectvolle wijze werd uitleg gegeven over het islamitische geloof en de grote verwantschap met het joden- en christendom. We hebben een grote historie samen zoals ook blijkt de verwantschap tussen de Koran en de Bijbel. Dat bleek ook toen er een soera-vers werd gereciteerd en daarna de Nederlandse vertaling daarvan. Een bekend verhaal over Zacharias en Johannes.
We bezochten daarna de eerste etage, die gereserveerd is voor de vrouwen, zodat ze daar vrij en zonder hoofddoek met elkaar kunnen samen zijn en de jeugdruimtes en leslokalen op de derde etage.
Alle vragen konden worden gesteld en met een kopje hete (en zoete) thee werd de middag afgesloten. Een mooi contact dat we zeker zullen onderhouden. We kijken uit naar het tegenbezoek.
Hugo Albers


 
Printerversie