U bevindt zich hier: Berichten  

NIEUWE FOTO'S ZWO-PROJECT GHANA
  

Nieuwe foto’s over het ZWO Zeist West wijkproject 2017-2020:” Een beter inkomen voor Ghanese boerinnen”.

We hebben nieuwe mooie en vooral ook grote foto’s over ons meerjaren ZWO wijkproject, dat gaat over een beter inkomen voor Ghanese vrouwen.
Het verkrijgen van (foto)informatie over dit project van Kerk in Actie verloopt moeizaam. We zijn daarom blij materiaal gekregen te hebben vanuit onze regionale contacten met andere kerken die ook dit project steunen.
Wij zullen de foto’s een mooie plek geven op het prikbord in de hal van de ontmoetingsruimte.

Het project helpt boerinnen in Noord-Ghana, aan de rand van de Sahel-woestijn, die het nauwelijks lukt om genoeg voedsel te verbouwen voor hun gezinnen. De droogteperiodes duren steeds langer.
De landbouworganisatie van de Presbyteriaanse kerk helpt Ghanese boerinnen met landbouw en verkoop. Als er weinig werk is op het land, verzamelen vrouwen de noten van de karitéboom, die in het gebied groeit.
Ze maken er shea-boter van, maar de winst is minimaal, omdat het proces zo arbeidsintensief en tijdrovend is.
De kerk helpt vrouwen om het proces te stroomlijnen door zich in groepen te organiseren en zorgt voor moderne werkplaatsen en betere oventjes. De vrouwen verwerken de noten nu op een efficiënte en milieuvriendelijke manier. De kwaliteit van de boter is zo goed, dat ze een betere prijs krijgen op de markt. “Ik kan nu mijn gezin onderhouden en mijn kinderen naar school sturen,” vertelt een van de vrouwen.

Voor meer informatie www.kerkinactie.nl/boeringhana

Jan Hortensius
ZWO commissie


Printerversie