U bevindt zich hier: Berichten  

STAND VAN ZAKEN GROOT ONDERHOUD
 

Het werk van het groot onderhoud is nu in volle uitvoering.
Het schoonmaken en opnieuw voegen van de muren is nagenoeg klaar.
Aan het vervangen van het dak wordt nu hard gewerkt. Het oude dak wordt gesloopt en afgevoerd, en gelijk wordt het nieuwe dak met de isolatie aangebracht.
Deze uitvoering heeft wel veel lekkage veroorzaakt. Wij hebben de schade aan dak en inventaris gemeld bij onze verzekering en de aannemer aansprakelijk gesteld voor de schade.
De ramen en kozijnen zijn ingemeten en besteld. Hier treedt wel vertraging op. De kozijnen kunnen niet voor december worden geleverd en geplaatst. Een deel zal wel mogelijk zijn, maar het andere deel zal pas in januari kunnen worden geplaatst. Daarbij realiseren wij ons dat in de december maand het gebouw veel wordt gebruikt.
De klokkentoren en de klokken ontkomen ook niet aan een grote beurt. Een van de klokken zit niet meer goed vast. Voor de veiligheid moet daar wat aan gedaan worden.
De klokken hangen daar nu bijna 45 jaar; dat vraagt om groot onderhoud. In november zullen ze uit de toren worden gehaald, schoongemaakt en het ophang en aandrijfwerk wordt verbeterd.
In januari volgend jaar worden ze weer teruggehangen, als ook de toren is opgeknapt en is gekeimd in een witte kleur.
Reeds afgelopen maanden is de verlichting aangepast. Alle lampen zijn nu vervangen door led-lampen.
De verwarming is nu anders ingeregeld, zodat vanuit een centraal punt de verschillende ruimten onafhankelijk van elkaar kunnen worden verwarmd.
Komende weken gaan we de maatregelen binnen nader uitwerken. Het gaat daarbij o.a. om de consistories, de ontmoetingsruimte, de toilettengroep en de keuken.
Daarbij wordt ook betrokken het plaatsen van zonnepanelen. Natuurlijk moeten ook de financiën worden geactualiseerd. Er zal niet genoeg geld zijn voor wat we willen, maar we gaan ook onderzoeken hoe het tekort kan worden opgelost.

Gerard van Heiningen, Koos Keestra

Zie ook: Kerkelijk centrum gaat op de schop


Printerversie