U bevindt zich hier: Berichten  

KAARSENESTAFETTE INLIA IN PROVINCIE UTRECHT
 

Komende zondag 3 juni arriveert het licht van de kaarsenestafette in de provincie Utrecht. De kaarsenestafette gaat het hele land door, in het kader van het dertigjarig bestaan van het Charter van Groningen en INLIA.
De estafette is 7 april gestart in de Doopsgezinde Kerk in Groningen, de kerk waar al die jaren geleden het Charter werd ontworpen en getekend. Via Drenthe, Overijssel, Gelderland enz. reist het licht door het hele land. U kunt op de INLIA website korte filmpjes daarvan zien.
In iedere provincie wordt het licht vanuit de eerste kerk waar het aankomt verspreid over steeds meer deelnemende kerken in de provincie, waar de gemeenschap stilstaat bij de vluchteling in nood, met het licht dat de duisternis verdrijft. Uiteindelijk komen alle kaarsen samen in Groningen, tijdens het jubileumweekend van 22 tot 24 juni. Die zondag sluiten we het weekend af met een bijzondere, internationale, oecumenische viering in de Martinikerk. Delegaties uit heel Nederland dragen de kaarsen dan binnen. Ook het buitenland en de vluchtelingengemeenschap zijn vertegenwoordigd. U bent allemaal van harte uitgenodigd!
Er is dat weekend veel bijzonders te zien en te doen in Groningen. Het programma staat al op de website, net als een formulier waarmee u zich kunt aanmelden. In de Martinikerk staat dat weekend een WALL OF HOPE. Een muur waar u een boodschap van hoop achter kunt laten. Een gebed, gedicht, tekening of briefje, een foto, videoboodschap of gesproken tekst: het kan allemaal. Jongeren van diverse scholen werken hieraan mee; zij bouwen de muur en laten ook hun boodschappen van hoop achter. Wij hopen dat u meedoet!
Eerder dit jaar hebben we u allemaal uitgenodigd om aan de kaarsenestafette deel te nemen (zie ook de bijlage ‘Mission statement 30 jaar’ [143 KB] ).
Ook Zeist-West doet mee en zal zondag 3 juni in de Doopsgezinde Kerk in Zeist een kaars ontsteken, die daarna naar het KC zal komen.


Printerversie