U bevindt zich hier: Berichten  

SAMEN KLIEDEREN, VIEREN EN ETEN
  

Zondagmiddag 8 april was er weer Kliederkerk in het Kerkelijk Centrum Zeist-West.
Even was het spannend of er wel iemand zou komen met dit heerlijke lenteweer ѐn de bijzondere 150ste Wake bij het Detentiecentrum Soesterberg om dezelfde tijd.
Toch kwamen er tegen half vijf een paar gezinnetjes binnenwandelen. Uiteindelijk waren er 12 kinderen en 8 volwassenen, iedereen meegeteld.
Er was weer van alles te beleven: met verf een afdruk van je hand maken op papier, kliederen met scheerschuim, wormen eten met een blinddoek voor, grabbelton, tekenopdracht, bouwopdracht, bloem knutselen, wie bouwen samen de hoogste toren met marshmellows en spaghetti, samen een parcours afleggen, een leeshoek. Ouders en kinderen vermaakten zich prima met elkaar.
Na het kliederuurtje was er een korte viering in de kerkzaal over vier vrienden en een zieke man, hun vriend die ze bij Jezus brachten om hem te genezen. Dit bijbelverhaal uit Marcus 2 gaat over vriendschap, vertrouwen en samenwerking. Er werden ook mooie liedjes gezongen, zoals ‘k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God.’ Judith Cooyman zou de viering leiden maar vanwege een licht hartinfarct moet zij enkele maanden rust houden. Daarom was het opnieuw Miriam Bierhaus die de viering had voorbereid.
Aan het eind van de viering kwamen de kinderen hand in hand naar buiten gestormd, recht op het buffet af. Gelukkig hadden een paar mensen weer lekker eten gekookt en op tijd in de kerk bezorgd.
Nadat de gasten vertrokken waren, nam het kernteam afscheid van Jelle die als kernteamlid gestopt is.

De volgende Kliederkerkmiddag is op 10 juni.
Komt u ook eens langs?
De deur staat open voor iedereen, ook als u geen kinderen of kleinkinderen heeft.

kliederkerkzeistwest@gmail.com
https://nl-nl.facebook.com/kliederkerkzeistwest/


Printerversie