U bevindt zich hier: Berichten  

JONGERENREIS NAAR TAIZÉ
  

Heb jij ook zin om lekker een weekje weg te zijn uit de dagelijkse sleur van studie of werk? Houd je van gezelligheid en vind je het leuk om andere jongeren te ontmoeten en samen het geloof te vieren en te ontdekken? Dan ben je van harte uitgenodigd om met een jongerenreis naar Taizé te gaan.

In Taizé is een oecumenische broedergemeenschap die jaarlijks duizenden jongeren vanuit de hele wereld ontvangt en waar jongeren ruimte ervaren om na te denken en met elkaar te praten over het geloof. Vanuit de broedergemeenschap worden ontmoetingen gehouden: met de broeders komen jongeren ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds samen voor het gemeenschappelijk gebed. Tussen de gebedsvieringen door ontmoeten jongeren elkaar in gespreks- en werkgroepen, bij maaltijden en op gezellige momenten tussendoor.

Voor wie?
De jongerenreis is bedoeld voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Je hoeft zelf niet gelovig te zijn, maar je moet het wel leuk vinden om erover te praten en na te denken.
De organisatie van deze jongerenreis ligt in handen van de protestantse gemeente Zeist-West en de parochies Christus Koning, Christoffel, OLV Amersfoort, Paus Johannes XXIII, St. Suitbertus, St. Maarten en St. Lucas.

Onderkomen en maaltijden
Het onderkomen in Taizé is eenvoudig en goed. We slapen in tenten. De maaltijden zijn eenvoudig, maar wel voedzaam.

Datum en kosten
De reis naar Taizé is van 14 t/m 22 juli 2018.

De kosten van de reis bedragen € 215,- p.p. all in. Dit is inclusief reis, eten, overnachting en programma.

Aanmelden
Als je mee wilt naar Taizé, geef je dan z.s.m. op, maar uiterlijk 10 juni. Je kunt je opgeven door te mailen naar: taizereisnl@gmail.com.
Meer informatie kun je vinden op de volgende website: taizreis-nederland.
Op vrijdagavond 15 juni is de kennismakingsbijeenkomst voor iedereen om elkaar beter te leren kennen en om praktische en inhoudelijke informatie te ontvangen.

Ervaringen van afgelopen jaar
kijk op de volgende sites naar de ervaringen in het afgelopen jaar:
Mooie-ervaring-in-taize
Jezelf-tegenkomen-in-taize


Begeleider en organisator voor jongerenreis Taizé

Van 14 t/m 22 juli organiseert onze PKN-wijkgemeente samen met een aantal parochies een jongerenreis naar Taizé.
De reis is bedoeld voor jongeren van 15 tot 30 jaar.
Wij zoeken een begeleider en iemand van ongeveer 25 tot 35 jaar die de reis samen met ons wil organiseren. Een combi van die functies kan ook. Is dit iets voor jou? Dan bieden wij je korting op de deelnamekosten.
Meer weten?
Mail naar taizereisnl@gmail.com


Printerversie