U bevindt zich hier: Berichten  

4E OMG BIJEENKOMST VAN DIT SEIZOEN
  

Bij de start in de kerkzaal zijn we eerst gestart met muziek. Om even te “landen”. Om tot jezelf te komen en tot elkaar. Rond de paaskaars werd iedereen stuk voor stuk verwelkomt en deelden we ons wel en wee. Ook de namen van de mensen die er niet waren werden genoemd en ook voor hun werd er door iemand een kaars vastgehouden. We staken de eerste kaars aan aan de paaskaars en staken daarna elkaars licht aan.

Het thema voor deze avond was “Inspiratie”. In de ontmoetingsruimte hadden we het eerst over “Hoe neem je de wereld waar?” We krijgen informatie binnen via onze zintuigen, maar iedereen verwerkt ze op een andere manier. Zo kunnen we allemaal in dezelfde ruimte zijn en toch heeft iedereen een andere interpretatie. We deden een testje en waren benieuwd naar de resultaten. De een voelt, hoort en denkt veel, maar over het geluid kan diegene je niet veel vertellen, het valt niet op. Een ander hoort juist van alles, maar kan je totaal geen omschrijving geven hoe het eruit zag. Helemaal niet geregistreerd. En dat is goed om in je achterhoofd te houden.

We luisterden naar een soefieverhaal over De berg en het Verhaal van de cirkel. Beide gaan over hoe we, ieder op onze eigen manier, tot God komen.

Vervolgens hebben we elkaar verteld over de dingen die ons inspireren. Iedereen had wat meegenomen en daarover hebben we elkaar verteld. Mooi om ieders verhaal te horen.

Verder spraken we af dat we samen een dienst willen voorbereiden binnenkort. Maar daarover later meer.

Annemarie Kelder,
ook namens Chantal van Lieshout, Daniëla Postma en Miriam BierhausPrinterversie