U bevindt zich hier: Berichten  
 BERICHTEN
Laatste digitale Nieuwsbrief

KLIEDERKERK: FEESTJE VOOR KLEIN EN GROOT
  

Zondagmiddag 11 februari in het KC. Tegen vieren is de ontmoetingsruimte omgetoverd tot een ruimte die uitnodigt om lekker te spelen. Er zijn vijf knutsel/klieder/spelletjestafels, een ontvangsttafel bij de deur en een buffetje met koffie, thee, limonade en wat lekkers. Het eerste gezin komt al voor vieren binnen, helemaal uit Lexmond. Vader, moeder en 3 jonge kinderen. ‘We hadden op facebook gelezen over Kliederkerk en hadden zin om te komen kijken.’ Ze worden welkom geheten door Miriam, kiezen een drankje en dan gaan ze lekker rondkijken: ‘wat zullen we als eerste gaan doen?’. Al snel volgen er meer gezinnetjes en het wordt zelfs heel druk met zo’n 60 bezoekers. De kleinste kindjes gaan in een speciale box maar de rest rent eerst vrolijk rond om dan samen met ouders een activiteit te kiezen. Bij elke activiteit ligt een beschrijving met een stukje van het themaverhaal van vandaag (op reis met Ruth) en een opdracht. Bijvoorbeeld: maak een medaille voor iemand die jij bewondert of die iets heel goed gedaan heeft. Kun jij ook een mooi huis bouwen van supersand? Trek een winterjas, muts, sjaal en handschoenen aan en probeer een cracker te smeren. Knoop een vriendschapsbandje en geef dat aan een goede vriend of vriendin als teken van jullie vriendschap. De deur naar de kerkzaal staat open want in de kerkzaal begeleidt Maarten ook nog een activiteit: hindernislopen.
Het leuke is dat ouders en kinderen samen bezig zijn met het geknutsel en geklieder.

Tarja, de dochter van Miriam, is goed in fotografie en maakt een mooie fotoreportage van deze middag. Van het kernteam dat uit 6 personen bestaat, zijn vandaag alleen Miriam, Judith en Maarten actief. Sandra is het carnavalsweekend weg, Suzanne doet de boodschappen maar kan niet op de zondagmiddag, Judith is vandaag met haar zoontjes en is recent door haar rug gegaan. Jelle had op zaterdag aangegeven er mee te stoppen. Jelle (die met zijn jonge kinderen in Amersfoort woont) deed altijd de verhalentafel waar je themaverhaal kan meebeleven in beeld en geluid. Gelukkig kan Judith invallen. Flexibiliteit ten top. Gerianne had zich aangemeld als vrijwilliger, dus alles gaat gewoon door.

Intussen wordt ook in de keuken hard gewerkt. Agathe krijgt bij de catering zeer welkome hulp van Bep en Jaap, en Ben en Janneke die heerlijke soep komen brengen en spontaan besluiten om te blijven meehelpen. Hugo komt binnen met een grote pan vers gemaakte tomatensoep.

Om vijf uur gaan alle kleine en grote mensen samen met Miriam en Maarten naar de kleine kerkzaal waar de korte viering begint. Normaal doet Sandra of Jelle dit en bereidt Miriam deze alleen maar voor. Nu was ze zelf aan de beurt.
We beginnen altijd met het aansteken van de kaars en een kort gebed. Aan de hand van afbeeldingen wordt het Bijbelverhaal verteld en gedeeld, door aan de kinderen te vragen wat zij zien. Een korte verwerking aan de hand van een paar vraagjes, liedjes die gaan over het verhaal en/of bekend zijn bij de kinderen. We sluiten af met de zegen mee te geven; d.m.v. een parachute waar alle kinderen onder staan en die de ouders vasthouden.

Na de viering kan iedereen meteen doorlopen naar de buffettafels om aan te vallen. Janneke schept soep op, Ben houdt toezicht bij de favoriete knakworstjes (niet meer dan 2 per persoon, anders hebben we niet genoeg!). De tafels zijn intussen snel opgeruimd en schoongemaakt – Jaap heeft zelfs nog even de vloer gezogen – en overal staat een jampotje met brandend kaarsje erin. Iedereen zoekt een plekje en laat zich het eten goed smaken. We dachten nog dat er te veel soep, salade en brood was, maar alles ging schoon op. Tijdens het eten en het toetje kwamen er veel complimenten van ouders over de heerlijke soepen. Veel gasten waren enthousiast over de leuke middag. Om kwart over zes waren alle ouders en kinderen vertrokken en om zeven uur trokken we de deur voldaan achter ons dicht.

Agathe,
ook namens Miriam


Bekijk hier de foto's


Nieuwe Noodoproep Kliederkerk

Op onze noodoproep voor 8 april en 10 juni hebben een paar mensen gereageerd. Hartelijk dank!
Tot de zomer zijn we voorzien van kokers en helpers bij de catering, maar voor de Kliederkerkmiddagen in september en december hebben we nog niemand. Dus toch nog weer een dringende oproep: wie helpt ons in september en december? Als u één keer per jaar een van deze taken op u neemt, kan deze prachtige activiteit door blijven gaan:
• Helpen met de catering (van 15.30 uur tot 18.35 uur): klaarzetten, eten voorbereiden, soep opwarmen, tafels schoonmaken, opruimen na afloop. Het kernteam zorgt voor een goede instructie.
• Een pan soep of een salade afgeven tussen 16.00 en 16.30 uur.
Geef u nu al op, zodat wij weten of Kliederkerk ook na de zomer door kan gaan: mail kliederkerkzeistwest@gmail.com


Printerversie