U bevindt zich hier: Berichten  
 BERICHTEN
Laatste digitale Nieuwsbrief

IN MEMORIAM NIESKE CORNELIA SIGTERMANS-FENIJN
 

Op donderdag 1 februari is in de leeftijd van 80 jaar overleden

Nieske Cornelia Sigtermans-Fenijn

Ze is op vrijdag 9 februari begraven op de natuurbegraafplaats bij Den en Rust in Bilthoven.
We zullen haar gedenken in de viering van zondag 25 februari.

In memoriam
Nieske Cornelia Sigtermans Fenijn (80) overleed op 1 februari. Bijna zestig jaar geleden leerde zij Gijs kennen met wie ze 57 jaar getrouwd was. Samen ‘kregen’ zij drie dochters. De trouwtekst, uit psalm 139 (‘mijn oog zal op U zijn’), bood haar vaak troost en houvast.
Zij leefde niet alleen voor zichzelf. Integendeel. Zij hield –vanzelfsprekend- rekening met anderen. Dat was haar natuur. Zij zorgde ervoor dat jij niets tekort kwam (‘Heb je genoeg te drinken? Wil je nog een broodje?’). Ook in haar werk voor slechtziende- en kwetsbare kinderen stond de naastenliefde op de eerste plaats. Later na een HBO studie zette zij zich in voor tientallen mensen die niet konden lezen en schrijven. Nieske ‘opende’ hen de ogen en bood hen een brede kijk op ‘de wereld’. Haar maatschappelijke betrokkenheid kende nauwelijks grenzen. Nieske was de vrouw die haar eigen jas gaf als ze zag dat jij het koud had.
Op de kaart had Gijs geschreven dat Nieske, ‘hopende en vertrouwende op God’, is ingeslapen. En we bidden dat zij ‘wakker’ mocht worden in het beloofde land van haar Schepper.

Cees Baan.


 

Rouwkaart downloaden

Printerversie