U bevindt zich hier: Berichten  
 BERICHTEN
Laatste digitale Nieuwsbrief

SAMEN OP WEG MET 'GOD IN ONS MIDDEN'
  

Het Adventproject “God in ons midden” zal als een rode draad door deze tijd heen lopen, vanaf de Eerste Advent tot aan Driekoningen.
Al eeuwenlang gaat het verhaal, dat God wil wonen te midden van ons mensen. David heeft ervan gezongen in zijn psalmen, Jesaja heeft ervan gedroomd in zijn profetieën, de evangelieschrijvers gaven door hoe zij Gods nabijheid hebben ervaren in Jezus en de mensen rondom hem. Hun liederen en verhalen geven licht in de donkerste tijd van het jaar.

Het Adventproject “God in ons midden” is samengesteld door Corja Bekius, Andries Govaart, Cocky Fortuin-de Spek en Ingrid de Zwart. Voor het project is er een Adventkalender (te koop op de Adventmarkt) en een werkboekje beschikbaar. Het werkboekje is er om te inspireren en veel creativiteit los te maken, waardoor we iedereen ook bij dit project kunnen betrekken. Duiven spelen een grote rol in het project. Zij zijn het die iedere week met een nieuw verhaal de kerk binnenvliegen. Steeds ontmoeten we een andere duif, met een eigen naam, een eigen kleur en een eigen karakter.

In de zondagse vieringen en in de kinderkerk zal er aandacht aan het project worden besteed. En de vespers op de woensdagavond (afwisselend in het Kerkelijk Centrum of in de Doopsgezinde Kerk) bieden meditatieve momenten en verdieping. Op de woensdagmorgen is de kerk open voor wie een luisterend oor zoekt of wie gezamenlijk wil koffiedrinken. En we kijken natuurlijk ook weer uit naar de Adventmarkt.

Om gericht aan de gang te gaan is er onder leiding van Miriam Bierhaus, onze jeugdwerker, op 2 oktober j.l. een Inspiratieavond georganiseerd. Vertegenwoordigers van allerlei groepen in onze wijkgemeente kwamen samen. Je moet daarbij denken aan de leiding van de kinderkerk, de basiscatechese, Eigenwijze, het liturgisch bloemschikken, de kerstversiergroep, de organisten, de kosters, de werkgroep vieringen, de lectoren, de organisatie van de Adventmarkt, om er een aantal te noemen. Het doel was om iedereen kennis te laten maken met het project, elkaar te inspireren en onderling af te spreken wie welke bijdrage zal gaan leveren. Om zo samen iets moois neer te zetten. Ook groepen zoals de handwerk- en creativiteitsgroep proberen we daarbij in te schakelen bijvoorbeeld voor het maken/versieren van de duiven, of de jeugd die mee kan helpen om huisjes te bouwen voor de duiven zodat we deze een gastvrij onderdak kunnen bieden.

Het duurt nog even voordat het zover is. Nu worden de dagen korter en de nachten langer. De donkere tijd komt er weer aan en we keren naar binnen. Laten we elkaar in die tijd opzoeken en er voor elkaar zijn. De voorbereidingen voor de Adventtijd zijn in volle gang. Als het zover is, doet u dan ook mee? Samen willen we er zo een mooie tijd van maken richting Kerstmis.
Verkoop materialen

Na de viering op 12 november en tijdens de Adventmarkt zijn in de ontmoetingsruimte de materialen van het Adventsproject te koop: Adventskalender, kaarten en werkboekje.


 

Agenda

Zondag 26 november Zondag van de voleinding Waakzaam wachten bij de grens
Woensdag 29 november VESPER (KC) De weg naar binnen*
Zondag 3 december EERSTE ADVENT David en de wegwijsduif
Woensdag 6 december VESPER (DK) Elisabeth; verwachting* (Doopsgezinde Kerk)
Zondag 10 december TWEEDE ADVENT Johannes en de woestijnduif
Woensdag 13 december VESPER (KC) Angst voor geweld; gerechtigheid*
Zondag 17 december DERDE ADVENT Jesaja en de vredesduif
Woensdag 20 december VESPER (DK)
Verlangen naar het licht * (Doopsgezinde Kerk)
Zondag 24 december GEEN VIERING IN DE OCHTEND
Zondag 24 december Kerstnacht De herders en de nachtduif
Maandag 25 december KERSTMIS De geboorte van Jezus
Zondag 31 De besnijdenis van Jezus
Zondag 7 januari Driekoningen De wijzen en de ochtendduif
*De vespers beginnen om 19.15 uur.


Printerversie