U bevindt zich hier: Foto's  

180801 ZOMERUITJE NAAR TERWOLDE
  

Op 1 augustus 2018 was het tweede zomeruitje van dit jaar. Deze keer naar Terwolde, waar restaurant KriebelZ onze uitvalbasis was.
Hier een korte impressie van Gerrit van de Berkt en een aantal foto's van Lo van Yperen.


Soms heb je weleens de indruk dat we met een vergrijzende kerk te maken hebt, maar degene die op 1 augustus mee geweest zijn met het uitje van de kerk van Zeist-West hebben enkel mensen ontmoet die jong van hart waren. Het was een mooie dag qua weer en sfeer naar het land van de hertogen van Gelre daar aan de westkant van de IJssel tussen Zutphen en Deventer. We werden als de hertogen en hertoginnen zelf ontvangen in Terwolde waardoor wij gelijk vakantie kriebelz kregen met de heerlijke koffie of thee met gebak. De toertocht door dit gebied met zijn vele kerkdorpjes en mooie buitenplaatsjes waren oases van het christelijke leven die gestalte kregen naar de visies van hun bewoners. Tussen de middag kregen onze magen ook de kriebelz van het overheerlijke dekselse twee gangen menu bestaande uit 3 dekselse pannetjes met gehaktballetjes-sukadelapjes en een soort “zwijnen braad” met verschillende groentes - gebakken aardappeltjes en friet. Het toetje was ijs met slagroom op suikerbrood. Gezien de warmte voor mens en dier werd de roofvogelshow ook in ons restaurant KriebelZ gegeven, vol humor en luchtige uitleg.
Kortom toen wij weer huiswaarts gingen was iedereen vol lof over deze wijze van uitten van de ”sociale ”wijze van kerk zijn.


 
Klik hier om naar de galerie te gaan.Printerversie