U bevindt zich hier: Foto's  

180719 HARTELIJK WELKOM VOOR TINEKE DRONKERT
  

Wat waren we nieuwsgierig naar Tineke Dronkert. Toen ik om 10 voor acht de mensen vroeg naar binnen te gaan, zat iedereen vijf minuten later al vol verwachting klaar in de grote zaal. Dat heb ik nog nooit meegemaakt, meestal moet je drie keer 'opjagen'. Maar als je een jaar geduldig hebt moeten wachten kan ik me dat ook we weer goed voorstellen.
Met ruim 100 mensen was de zaal goed gevuld - en dat in deze vakantietijd - en met elkaar werd het een gezellige avond.
Na de opening door Corja Menken-Bekius en een (voor velen van ons onbekend, maar prachtig) lied uitgekozen door Tineke waren we meteen goed van start.
Tineke Dronkert stelde zich voor aan de hand van een aantal voorwerpen die ieder iets zei over wat ze belangrijk vindt. Veel te kort natuurlijk maar het was ook maar een eerste kennismaking
Daarna was er gelegenheid om in wat kleinere groepen in vier rondes kort kennis te maken met Tineke. Voor degenen die niet aan de beurt waren was er koffie met gebak en werd er geanimeerd onderling gesproken En vaak met mensen die je anders nooit spreekt, maar die nu bij toeval in dezelfde kleurgroep waren ingedeeld.
Het waren ook weer korte, maar leuke bijeenkomsten. De gestelde vragen en vooral ook de antwoorden lieten tussen de regels veel meer zien dan wat mogelijk leek in zo'n korte tijd.
Voor de muzikale afsluiting verzamelden we ons weer in de grote zaal en daar wachtte een verrassing. Een groot orkest onder leiding van Arie Boers, met Tineke Dronkert op de fagot speelde muziek die klonk als een klok.
Op de muziek van 'Ik ben vandaag zo vrolijk' van Herman van Veen zongen we een nieuwe toepasselijke tekst over Tineke Dronkert en onze wijkgemeente.
De bijeenkomst sloten we af met een ander lied dat door Tineke was uitgekozen. We zongen met elkaar lied 262, Deze dag, het werk gedaan, in vierstemmige canon en dat klonk prachtig.
Daarna was er nog ruim gelegenheid om na te praten bij een drankje, tot de 'barman' het wel genoeg vond.
Zowel Tineke als de wijkgemeente kijken verlangend uit naar oktober als Tineke werkelijk bij ons zal aantreden.
Maar deze avond was in elk geval alvast een hartelijk welkom voor onze nieuwe predikant. Heel veel dank voor iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft.

Hugo Albers


 Printerversie