U bevindt zich hier: Foto's  

171202 ADVENTMARKT
 

Op 2 december was het weer een gezellige boel in het Kerkelijk Centrum. Voor de derde keer was er een Adventmarkt georganiseerd, waar iederen vanuit de wijk welkom was.
Deze keer werd de markt geopend door wethouder Marcel Fluitman dei de eerste taart aansneed.
Natuurlijk kon je een adventskrans maken of een leuk kerststukje, of wat versieringen voor de kerstboom. Maar ook een engeltje knutselen van echte schapenwol, een fleurige kerstlichtjeskrans maken, koekjes versieren, geurappeltjes steken, glas etsen en nog veel meer.
Er waren kramen zijn waar u mooie spulletjes kunt kopen, zoals sieraden, kerstkaarten en FairTrade producten en producten van Abrona.
En natuurlijk werd het fameuze café weer goed bezocht met keuze uit diverse dranken en vooral de zelfgebakken taarten.
De hele middag door werd er diverse muzikanten uit onze wijkgemeente gezorgd voor sfeervolle achtergrondmuziek.
Een goed begin om alvast in kerstsferen te komen.


 
Klik hier om naar de galerie te gaan.Juryrapport Taartenwedstrijd

Juryrapport Taartenwedstrijd Adventmarkt KC Zeist-West, 2-12-17

Er zijn 21 taarten ingeleverd die meededen in de wedstrijd. Dat hadden er 23 kunnen zijn maar in de spanning om dit jaar mee te dingen naar een topplaats liet Greet te Winkel de taart in de oven verbranden en vergat iemand de onderwarmte aan te zetten.

Alle deelnemers die taarten inleverden roemden vooral de smaak. Het uiterlijk was minder belangrijk. De jury noemt dit bescheidenheid want ook voor het oog waren er prachtige exemplaren bij met evenzo mooie namen. Wat denkt u van, Boswachterstaart, Bokkepootjestaart, Far Breton, Bolchocoladebananentaart, Griekse Adventtaart en Appeltaarten in vele variaties.

Uiteindelijk spitste de strijd zich toe, na het tellen van de stembriefjes van de taarteters, tussen de twee tulbandachtige taarten van Chantal Lieshout waar er ook nog één glutenvrij was en de Monchoutaart van Klaasje ten Broeke

Na lang beraad heeft de voorzitter de doorslaggevende stem gegeven.
De winnares is KLAASJE ten BROEKE. Weliswaar liep haar Monchoutaart eenmaal uit de springvorm wat weg, maar de uitstraling van warme kleuren en de hulstblaadjes in groen en bruin , deden je al het licht van advent zien.
En de smaak was zo lekker dat je het vast wil houden en de eerste 24 uur niets anders meer wil eten. Het spreekt van zelf dat de taart als eerste geheel geconsumeerd was.

Klaasje , van harte gefeliciteerd.

De Jury


Printerversie