U bevindt zich hier: Foto's  

170822 ZOMERUITJE NAAR OMMEN
 

Op dinsdag 22 augustus had Zeist-West zijn jaarlijks zomeruitje. Dat ging dit keer naar het Overijsselse Ommen. De bus met 60 zitplaatsen zat vrijwel helemaal vol. Het zomeruitje staat open voor elke leeftijd. Wij vonden het erg leuk om dit samen met Daniëla’s moeder (niet van Zeist-West, ook dat mag) te doen.
 
Na de rit van dik een uur kregen we een kop koffie met gebak in een restaurant dat grappig genoeg bij Herberg De Klomp hoorde, bijna hetzelfde als het adres van ons Kerkelijk Centrum in Zeist-West (de Clomp). We kregen een filmpje te zien dat ons een goede indruk gaf wat er allemaal bij het onderhoud van een landgoed komt kijken. Daarna reden we met de bus langs een drietal landhuizen. Onze gids was de eigenaar van het restaurant die ons heel gastvrij heeft ontvangen. Hij vertelde over Kasteel Rechteren, het enige middeleeuwse kasteel van Overijssel. Dit indrukwekkende gebouw is zelden toegankelijk voor publiek. Slechts twee keer, in 1908 en 1991, mocht een fotograaf foto’s van het interieur maken. Vorig jaar is de eigenares, een gravin, op hoge leeftijd overleden en heeft haar jonge neef het geërfd. Deze graaf gaat met zijn gezin bewust niet in het kasteel wonen, maar in een nabijgelegen boerderij. Stel je voor dat een van de vier kinderen een bal tegen een kostbare vaas zou aantrappen? Nee, als taxateur bij veilinghuis Christie’s is hij zich bewust van de waarde van de spullen in de vele vertrekken van het kasteel.
 
Vervolgens hadden we een heerlijke lunch (een driegangenmenu, met soep vooraf en een toetje toe) in hetzelfde restaurant. En daarna gingen we varen; de boottocht van vorig jaar was zo’n succes geweest. Over de Vecht gingen we dit keer, van Ommen richting Dalfsen en terug. Het weer was – net als vorig jaar – geweldig. De busrit terug naar Zeist ging vlotjes en we hadden weer een mooie zomerdag achter de rug,
 
Met dank aan de diaconie, want die sponsorde elke deelnemer met EUR 12.50, waardoor de prijs beperkt bleef tot slechts EUR 32.50. En uiteraard ook dank aan de organisatie die net als vorig jaar bestond uit het goed op elkaar ingespeelde team van Rianne Hoetink, Stieneke Wilting en Jeanne Wieringa.
 
Groet, Jelmer Martens


 
Klik hier om naar de galerie te gaan.Printerversie