U bevindt zich hier: Foto's  

170712 ZOMERUITJE 1
 

Zomer'uitje' binnen de muren van het Kerkelijk Centrum

Woensdag 12 juli was de eerste van twee zomeractiviteiten gepland. Vorig jaar was het een verademing omdat het binnen koel was, nu omdat het binnen droog was. Vele bezoekers druppelden letterlijk en figuurlijk binnen.
Iedereen werd hartelijk ontvangen en van koffie/ thee en iets lekkers voorzien.
Tijdens het gezellige koffiedrinken en de gesprekken met bekenden en onbekenden werden we vermaakt door prof. Dok (Wim van Dokkum) met zijn trucs en begeleidende verhaal. Hij doet het nog steeds met veel plezier en overgave.
Het blijft onuitstaanbaar als je er niet achter komt wat er gebeurt. Je wordt genept waar je bij bent.

Daarna trokken we naar de grote zaal voor een presentatie over (oud) Zeist-West. Lizzy van Loon van het Gilde Zeist liet allerlei oude foto's van Zeist-West zien en vertelde er mooie verhalen bij.
Over het water dat ooit stroomde op de plek van de huidige Dorpsstraat, over de ganzenfokkerij van de familie Duyzend, die op de plaats van het huidige Kerkelijk Centrum stond, over de sluizen in de Grift, de zuivelfabriek Hygieia, de Molen van Zeist, de melkfabriek die later naar de Antonlaan werd verplaatst, het groentebedrijf van de familie Strietman, dat groente leverde aan het ziekenhuis, Figi, het weduwenhuis van de Broedergemeente etc.
Lizzy vertelde over het sluiswachtershuisje, het Kouwenhovense laantje, de Niënhof van de fam. De Pesters. Ze nam ons in een uurtje mee door de geschiedenis van Zeist-West. Bijzonder om dit allemaal te zien en te horen over de plaats waar we wonen, leven en kerken. En te zien wat er nu van geworden is en wat we missen uit de oude tijd.

Na deze interessante presentatie konden we ons aan tafel zetten voor een heerlijke zomerlunch.
Veel hulde aan allen die aan deze gezellige bijeenkomst meewerkten, de koks en kokkinnen, de 'bedieners', de sjouwers, de opruimers, de afwassers en de chauffeurs. En natuurlijk Lizzy van Loon.
En dat alles onder de bezielende en voortvarende leiding van Janneke Keijmel en Corrie de Koning

Het was een mooie bijeenkomst. De aanwezigen hebben ervan genoten.
Volgend jaar weer?


 
Klik hier om naar de galerie te gaan. 
Klik hier om naar de galerie te gaan.Printerversie