U bevindt zich hier: Samenleving Diaconie Ondersteuning  
 DIACONIE
Ondersteuning
Commissie Bijzondere Gebeurtenissen
Adressen
ZWO
 SAMENLEVING
Pastoraat
Diaconie
Raad van Kerken
WijkInloophuis
Pastoraal café Zeist

ONDERSTEUNING
 

De diaconie in Zeist-West bestaat uit een aantal enthousiast vrijwilligers. Zij staan klaar om mensen in de wijk te ondersteunen.


FinanciŽle ondersteuning

Door alle bezuinigingen zijn er steeds meer mensen die niet meer rond kunnen komen. De kerk kan op zo’n moment bijspringen. In de praktijk vinden veel mensen het moeilijk om bij de kerk aan te kloppen voor hulp. Dat is jammer. De kerk in Zeist-West wil graag ondersteuning bieden.


Overige ondersteuning

Ook op andere gebieden kan de diaconie u helpen. Bijvoorbeeld als u moeite heeft om bepaalde formulieren in te vullen. Maar ook als u niet weet bij welke instantie of zorginstelling u moet zijn. De diaconie is er voor u.


Geheimhouding

Binnen de kerk zijn er duidelijke afspraken hoe er met een hulpaanvraag om wordt gegaan. De diakenen, die een verzoek om ondersteuning binnen krijgen, mogen daar nooit met anderen over praten. U hoeft dus niet bang te zijn dat anderen over uw situatie horen. Uw gegevens en situatie zijn strikt vertrouwelijk.


Contact

Als u er even niet meer uit komt neem dan gerust contact op met de diaconie in Zeist-West. Maar ook als u merkt dat anderen in uw omgeving hulp nodig hebben, is het prettig als u de diaconie benadert. Ook mensen die niet bij een kerk zijn aangesloten kunnen een beroep doen op de diaconie!


Printerversie