U bevindt zich hier: Activiteiten Jeugdwerk Basiscatechese  
 JEUGDWERK
Kinderopvang
Kliederkerk
Kinderkerk
Basiscatechese
Eigenwijze
 ACTIVITEITEN
Jeugdwerk
Groepen en Kringen

NIEUWS VAN DE BASISCATECHESE

Nieuws van de Basiscatechese

Na de herfstvakantie beginnen we komende zondag weer met de basiscatechese. We willen u graag vertellen wat we voor de vakantie hebben gedaan.
We hebben dit jaar een klein groepje van 3 kinderen, dus we kunnen elkaar goed leren kennen en hebben fijne gesprekken. Tijdens de eerste twee zondagochtenden hebben we aan de hand van diverse oefeningen, puzzels, spelletjes en gesprekken behandeld wie God voor ons is en wie Jezus was en wat hij deed. Best wel diepgaande onderwerpen natuurlijk. In de bijeenkomst over God hadden we het onder andere over de diverse namen waarmee we God aanspreken, of we God als een persoon moeten zien en hoe hij/zij dan ‘overal’ tegelijk kan zijn. Tijdens de bijeenkomst over Jezus bespraken we dat Zijn leven zich door 4 werkwoorden laat kenschetsen: prediken, zegenen, vergeven en genezen. We hebben ook besproken hoe we in ons dagelijks leven zelf iets kunnen laten zien van Jezus’ daden. De 3e bijeenkomst ging over de kenmerken van een kerk, o.a. hebben we aan de hand van een foto-spel diverse symbolen en voorwerpen die we in de kerk gebruiken, behandeld.
In de komende weken gaan we wat meer praktische onderwerpen behandelen, zoals: verschillen in kerkgemeenschappen en Kerk in Actie. Daarnaast gaan we de strijd aan met andere jeugdgroepen in de Sirkelslagwedstrijd en willen we aandacht geven aan 500 jaar Reformatie door een bezoek aan de Luther tentoonstelling in het Catharijneconvent.

Margaret en Erik


Printerversie