U bevindt zich hier: Wijkgemeente FinanciŽn Actie Kerkbalans 2018  
 FINANCIňN
Actie Kerkbalans 2018
 WIJKGEMEENTE
Profiel Zeist-West
Predikanten
Pastorale zorg
Organisatie
FinanciŽn
Oecumene
Adressen
Fairtrade

ACTIE KERKBALANS 2018
  

In januari 2018 zullen we weer bij u aanbellen voor de Actie Kerkbalans.
Het thema voor het jaar 2018 is: 'Geef voor je kerk'.

In deen aantal artikelen we u daar telkens iets over vertellen. Want als de envelop bij u wordt afgegeven krijgt u maar weinig tijd om alles te lezen.
In de volgende pagina's kunt u meer infromatie vinden over de actie Kerkbalans.


Download hier de brochure van PKN Zeist. [1.637 KB]


 

Actie Kerkbalans volgende week van start Volgende week zondag gaat in Zeist-West de Actie Kerkbalans weer van start. Dit is een week eerder dan de landelijke actie, omdat we op zondag 21 januari de start van de Gebedsweek vieren in de Oosterkerk. Er is dan geen viering in het KC. Zondag 14 januari krijgen de tientallen Ďlopersí hun wijkje toebedeeld en in de dagen erna zullen ze papieren persoonlijk bij u afleveren. In de week daarna worden de ingevulde formulieren weer opgehaald. U heeft dus een paar dagen om alles klaar te leggen.

Waarom zoveel aandacht voor de Actie kerkbalans We hebben vele wensen, zoals de verbouwing en inrichting. Maar ook achterstallig onderhoud. Veel meer wensen dan geld. Maar sommige dingen moetn nu gedaan worden en daarvoor is uw bijdrage onmisbaar.

Voor hetzelfde geld meer geven Waarschijnlijk steunt u de kerk al jarenlang met een bijdrage via de actie Kerkbalans. En misschien ook al jarenlang met hetzelfde bedrag. Vorige week hebben we u gevraagd om eens na te denken over de hoogte van het bedrag, want de totale opbrengst loopt te hard terug. Maar wist u dat als u slim geeft u voor hetzelfde geld meer kunt geven?

Hoeveel moet ik geven voor Kerkbalans Omdat het gaat om een vrijwillige bijdrage blijft het geven van een richtlijn lastig. We willen allemaal ons steentje bijdragen maar hoe weet je nou wat Ďnormaalí is. Als u zich dit ook wel eens af hebt gevraagd bent u niet de enige. Er zijn wel wat richtlijnen te geven. Belangrijkste is dat iedereen zo mogelijk een bijdrage geeft om te laten zien dat je geeft om de kerk. Vaak wordt uitgegaan van 1-2% van het netto inkomen bij een modaal tot hoger inkomen. Maar als u minder of veel minder inkomen heeft is dit niet reŽel.

Opbrengst actie Kerkbalans onder druk Het is zorgwekkend dat de tendens van inkomsten negatief is. De laatste jaren krijgen we elk jaar ongeveer € 3000 minder binnen als het jaar daarvoor. Daarvoor zijn verschillende oorzaken aan te geven.

Wat geeft u voor uw kerk? Belangrijkste inkomstenbron Deze landelijke actieweek is van groot belang voor het voortbestaan van de kerk. Het is de belangrijkste bron van inkomsten waaruit alle vaste kosten van onze wijkgemeente betaald moeten worden. Elke wijkgemeente moet steeds meer de financiŽle verantwoordelijkheid gaan dragen voor hun bestaan. We moeten onze eigen broek ophouden en kunnen niet met eventuele tekorten bij andere wijken aankloppen. Al blijft er natuurlijk ook na de eenwording wel een basis van solidariteit in Zeist.

Actie Kerkbalans weer afgelopen

De Actie Kerkbalans is weer afgelopen. Alle ingevulde formulieren zijn weer opgehaald.
Heel hartelijk dank voor uw toezeggingen en de lopers voor het werk dat ze gedaan hebben.
Binnenkort hopen we u de voorlopige opbrengst te kunnen melden.
Mocht u de loper gemist hebben, stuur het envelopje dan naar het aangegeven adres.


 
Printerversie